Analogkurs igång

Så har årets första Analog Introduktion avklarats.
Lördagen den 11/2 var det dax igen för några av medlemmarna att få en första inblick i hur det är att fotografera med kamera, som man laddar med film. Allt under vägledning av Göran  och Conny.

Ingen automatik så långt ögat kan se. Man ställer in allt manuellt. Med en exponeringsmätare får fram vilken tid och bländare som skall användas, detta utifrån ISO-talet på den film som laddas i kameran.
Allt detta och lite till gicks igenom nere i vår lokal, innan det var dax att ge sig ut och omsätta teorin till praktiskt fotograferande. Temperaturen i närliggande Pildamnsparken låg runt nollan, men metallen i de tvåögda Rollieflex och Yashica kamerorna, kändes som riktiga isbitar. Detta hindrar ju dock inte en entusiastisk fotograf 🙂

Efter en tre kvarts utomhus aktivitet, avrundades dagen nere i lokalen. Filmerna plockades ut ur kamerorna och lades in i skåpet. Nästa träff är det dax att gå igenom hur framkallning i dosa går till, vilka kemikalier som skall användas och vid vilka temperaturer. Sen skall givetvis filmrullarna från lördagens övningar framkallas.

Tredje och sista träffen, blir det att göra vackra förstoringar av de framkallade negativen. Där efter kommer deltagarna kunna själv framkalla och ta fram sina bilder, i vårt fina mörkrum i vår föreningslokal.