Skånska landskap och gator

Lars Bendroth
Foto: Rikard Persson

Vinnaren av Årets Fotograf för 2016 fick som traditionen i FFiM påbjuder visa bilder inför de andra medlemmarna, och på måndagsträffen den 13 mars var det Lars Bendroths tur att visa sina fina naturbilder (ett urval av dem finns i galleriet nedan).

Det var en fin resa genom de skånska landskapen, från Kullen till Stenshuvud, från Måkläppen till Göinge och i många olika ljus och årstider. Det var verkligen inspirerande att se vårt eget landskap förevigat på så vackra bilder; det får en (nästan) att vilja ta fram vandringskängorna och ställa väckarklockan på TIDIGT för att fånga det där första ljuset för dagen!

Foto: Tomas Nilsson

Efter fikapausen äntrade Robert de Maré "scenen" och berättade om hur gatufotogruppen genomför sina arrangemang; med ett tema inför varje träff och sedan bilddiskussioner utifrån detta tema. Under 2016 och 2017 har teman som "trafik", "ute med hunden" och "skugga" varit grunden för de bilder som de drygt 20 medlemmarna i gruppen tagit med sig till lokalen. 

Det finns alltid plats för fler att vara med i gruppen, så ifall du är intresserad läs mer på vår fotogruppssida! Där kan du även se vilka andra grupper som för ögonblicket finns i vår verksamhet.

Nästa träff för gatufotogruppen är den 20 april kl 19.00 i vår lokal på Roskildevägen 9B. Temat för kvällen och de bilder du vill ta med på ett USB-minne är "mitt i prick".

Text: Tomas Nilsson