Medlemskväll

Den 27 mars var det återigen dags för medlemskväll i FFiMs lokaler på Roskildevägen och fyra medlemmars bildvisningar stod på programmet.

Först ut var Connys redovisning som blev ”över” från projektkvällen tidigare i år. Han har valt att följa Brevduveklubben FRAM och dess medlemmar under ett års tid. Han har varit med och fotograferat medlemmarna och duvorna inte minst under alla årstider och på tävling. Det mest intressanta i sammanhanget är dock kanske inte duvorna utan mer människorna som håller på med dem och vad som driver dem att hålla på med denna hobby.

Det finns många bilder att titta på via Connys matiga blogg om detta projekt på  www.connym.se/brevduvan.

 

Conny berättar om sitt projekt.

Nästa person att visa bilder var Monica Grönlund som tyvärr inte kunde närvara personligen, på grund av sjukdom. De närvarande fick dock se hennes musiksatta bilder på temat ”mitt kvarter”, vilket i det här fallet är Sorgenfri i Malmö. Det var bilder tagna i många olika ljusförhållanden, närbilder, halvbilder i både gatufoto- och landskapsbilder som på ett fint sätt skildrade mångfalden i denna del av Malmö, både när det gäller arkitektur och inte minst människorna.

 

Därefter var det fika och som vanligt lät medlemmarna sig väl smaka, den här gången av delikatesser inköpta på Bengts Conditori i Staffanstorp, allt medan konversationerna flödade över borden som de ofta gör hos FFiM.

Efter pausen visade Anne Slot Einarsson bilder som hon tagit med sin iPhone och lagt in på sitt Instagram-konto. Hon visade på nyttan (och nöjet) med att alltid ha en kamera med sig för då kan man låta bildseendet vara igång och fånga vad helst man finner intressant, om det nu är Hyllie vattentorn, en spegling av ett hus i en vattenpöl eller en färgglad gammal bil. Annes Instagramflöde kan du se på https://www.instagram.com/annesloteinarsson/

 

Anne Slot Einarsson visar bilder.

Sist ut var Wolfgang som dock inte visade några egna bilder. Istället berättade han om vår hedersmedlem Edgar Ackermann i Stralsund och hur kontakten mellan fotoklubben där och FFiM uppstod. Vår tyske vän är synnerligen aktiv inom fotografins värld och det kunde vi absolut se på de bilder från hans hem som Wolfgang visade där väggarna är täckta av hans verk. Wolfgang berättade att Edgar ofta ställer ut bilder på olika ställen i närheten av Stralsund. Dessutom kunde det avslöjas att i denna anda har han preliminärbokat en utställning för oss i FFiM på en folkhögskola i Grimmen i maj 2018 (lokalen syns i den tredje bilden nedan). Det är dock mycket lång tid tills dess, så vi återkommer naturligtvis senare med mer detaljer om detta.

Text och foton från medlemskvällen: Tomas Nilsson