Skrämmande Porträtt 170403

6 st tappra i Porträtt-gruppen kände sej inte skrämda av den överenskomna "hemläxan" till kvällens träff.
Med  Scary / Skrämmande som tema på sina bilder, blev det en bildvisning långt från det söta och väna.

Allt eftersom bilderna dök upp på den vita duken, berättade resp fotograf om sin/sina foto. Hur hon/han tolkat temat och varför.
Lite teknik snack om hur man fått till en viss "stil"etc, blandades med konstruktiv kritik.

 

Wolfgang tog bildvisning ett steg längre och hade satt ihop ett litet bildspel. Han berättade om Arnold Newman´s berömda bild på den tyske industrimannen Krupp. En bild som Newman först inte ville ta, då Krupp varit aktiv i "tredje Riket" och blivit fälld för detta. Men en konspiratorisk tanke föddes och Newman skapade den skrämmande bilden, som bla blev omslagsbild på stora tidningsmagasin.

Foto : Arnold Newman

Efter fikat så tittade vi på en kort del av en video med ett passande namn Motivational Lightning. Bert Stephanie är en belgisk fotograf, som plåtar mycket porträtt, både i studio men framförallt utomhus i olika miljöer.

Avsnittet vi tittade på var hur man kan utnyttja t.ex en gångtunnel för att få ett fint mjukt ljus, när solen strålar med ett hårt och starkt ljus. Genom att att flytta modellen lite in och ut ur tunneln eller lite till sidan eller plåta ut från tunneln med modellen med ryggen mot solen, så kan man enkelt få många varierande foto från ett fotograferingsställe.
Man behöver ju inte vara i en gångtunnel, det kan vara en carport eller bara ett tak som skjuter ut etc, det går lika bra. Det viktiga är att ljuset uppifrån "stoppas" och istället kommer "framifrån" !


Här under är några av mina foto på min favoritmodell. Tagna vid denna gångtunnel.

Nästa träff i Porträtt-gruppen blir Tisdagen 9 maj.
Klockan 19.00
träffas i FFiM lokalen.
Hemläxa till denna gång är att ta 2-3 porträtt utomhus, förslagsvis genom att uttnyttja "Gång-tunnel"-tekniken !

Välkomna den 9 maj
//Conny