Utmaning och gatufoto

Sussi Bogren presenterar Utmaningen (Foto: Tomas Nilsson)

På måndagsträffen den 24 april var det dags att betitta vårens stora kreativa utmaning för våra medlemmar i FFiM; i alla fall de 30 medlemmar som nappat på vår nya programpunkt ”Utmaningen” där varje deltagare fick ett unikt tema att jobba med i 3 – 5 bilder.

Under Sussi Bogrens ledning kunde bildprojekt efter bildprojekt visas på vår projektorduk och det kan som en neutral betraktare i sammanhanget (undertecknad deltog inte i Utmaningen...i alla fall inte den här gången) definitivt konstateras att många medlemmar tänkt till både en, två och tre gånger innan de producerade sina bilder! Det var också mycket glädjande att höra hur många av de deltagande fotograferna uppskattade de teman som delades ut. Nedan finns samtliga bilder som Sussi Bogren fick in till Utmaningen i ett stort galleri.

« av 5 »
Foto: Wolfgang Gerlach

Efter fikapausen tog Anne-Grethe Holt över ”scenen” och berättade om den mycket lyckade utflykten med gatufotografi som FFiM genomförde den XX mars tillsammans med KFAK (Köbenhavn Fotografisk Amatör Klub). Ett trettiotal deltagare från båda klubbarna, med glädjande många kvinnliga deltagare skickades ut i staden med tre teman under tre timmars bildsökande. De deltagande fotograferna fick tips om att leta efter humor, kontraster, surrealism, starka färger eller andra små knorrar som kan få en bild att bli något utöver det vanliga. Temana var "Möten", "Matdags" och "Väntan". Utöver detta gav även Anne-Grethe ett fjärde frivilligt tema, "Arbetare", till de som ville fortsätta lite till.

I samband med visningen av bilderna från gatufotokursen kunde det även avslöjas att nästa utställning i lokalen kommer att bli bilder från denna aktivitet. Information om hur och när kommer dock att gå ut lite senare till de fotografer som deltog.

Text: Tomas Nilsson

Här under är en länk till det bildspel som Anne-Grethe visade under måndags träffen. Det är utvalda bilder från alla de som lämnade in bidrag, efter workshopen

Köpenhamnspresentation.pdf

 

O B S ! 
Det är en STOR PDF-fil (ca 22mb) , som laddas ner till dej -