Arkitekturgruppen 24/8

Arkitekturgruppen träffades den 24/8 efter sommaruppehållet. Vi tittade på bilderna från vår uppgift som var “Entréer och konstnärliga bilder”. Vi skulle ta en eller ett par översiktsbilder på en entré och sedan detaljbilder med tanke på komposition, ljus, skugga mm.

Vi tittade på färgbilder från ett nyöppnat kulturhus i Palma de Mallorca, Can Balaguer. Det är en gammal byggnad, som har varit under ombyggnad i väldigt många år.

Vi diskuterade en hel del beskärningar av bilderna med för- och nackdelar. Det är viktigt att få andras synpunkter på bilderna.

Därefter visades bilder från Brygge, Berlin, Budapest, Sverige m fl. En del bilder var kvadratiska och i sepia andra i svart/vitt . Det blev givande diskussioner angående bilderna.

Efter fikat tittade vi på bilder från Harriet Forssanders utställning: “Textila uttryck” som pågår t om den 9/9 på Garvaregården i Trelleborg. Det är mycket intressanta vävnader som bygger på historiska händelser under 1900 talet. Harriet Forssander är född 1928 och detta är hennes första utställning och på initiativ av Ingrid Nilsson.

Nästa träff blir tisdagen den 26 september kl 18.30

Vi enades om nästa uppgift som blir “Balkonger”, 
10-15 bilder på USB-sticka eller pappersbilder.

Vill du också vara med,  kontakta då mej.

Mvh Ingrid


Det kom ett mail från vår vänklubb i England


Hi Ingrid,
Good to hear from you and interested to hear .... (nerkortat här av webmaster)

Following your example our Society has formed an Architectural focus Group.  We are working on a Website to showcase our activities both to your members in Malmo as well as our own.

You can see how we are progressing if you go to : johnjones765.wordpress.com

There is still a lot of work to be done on the Website and we hope your members will take al look and eventually contribute. You will see that we have used some Malmo images I hope you don't mind.
Best wishes from Kath.


Det är ju verkligen kul att vår förening kan inspirera fler att starta upp fotogrupper. Så vi ju jobbar vidare och plåtar och kanske inspirerar fler...