Bildrebus i Pildammarna

Det blev en välfylld säsongspremiär
...efter sommaruppehållet var det mycket som skulle visas och diskuteras

Sommaren går fort och särskilt fort när det nästan inte var någon sommar.  I FFiM har vi startat upp hösten, kanske inte riktigt vädermässigt, men väl program-mässigt.

Rikard hälsade alla välkomna till höst-premiären av Måndagsträffen. Det var drygt 40 st som kom för några timmars samvaro, med andra fotointresserade. Han inledde kvällen med lite info om vad som kommer att hända i föreningen fram till jul. Det mesta av programmet hittar du här på hemsidan under sin egen flik.  Programmet blir uppdaterat allt eftersom under hösten, med bl.a datum och tid för de olika Foto-gruppernas  träffar.
Tisdags-cafét rullar vidare, fast nu som en fast punkt i vårt program. Någon tisdag har vi ett tema, t.ex den 17/10. Då blir det Tisdags-café med LOPPIS .

Riksförbundets ordförande Nil-Erik Jerlemar , tog sedan över ordet en stund. Han ville dela ut några ”försenade” utmärkelser, till två av våra medlemmar.  
Det första var RSF Utmärkelse för fotografiska framgångar inom svensk fotografi. Mottagare var  Lena Malmström som fick ett diplom - RSF´s Utmärkelse ARSF - 
Med internationella förebilder, från bl.a. våra Nordiska systerorganisationer, har nu Riksförbundet inrättat,  RSF Utmärkelse,  som efter ansökan, kan utdelas för framgångsrikt deltagande i av RSF arrangerade utställningar, salonger och tävlingar, som Riksfotoutställningen samt  RSF Klubbtävling. Du hittar mer utförliga bestämmelser om hur man kan få RSF´s Utmärkelser via denna länk >> http://www.rsf-fotoklubbar.org/dokument/RSF_Utmarkelse(2016-12-15).pdf  <<

N-E  lämnade dessutom över till Lena medalj och ribbon från Swedish International Exhibition of Photography 2017, med RSF som arrangör,(se mer på ffim.se/utstallningartavlingar/).

Lars G Truedsson fick ett presentkort på en fototapet, i storlek upp till  7m2,  från firma FAMILJETAPETER.  Detta pris fick han för sitt foto på stationen i Triangeln, som valdes ut som Bästa Bild i region 8-Skåne/Blekinge.
FAMILJETAPETER, är en av Riksförbundets samarbetspartner. Det finns ett flertal fotorelaterade företag, som vi har olika rabatt hos. Som t.ex  fototapeter, Japan Photo och kameraförsäkrings Gefvert.  
Se mer på Riksförbundets hemsida >> http://www.rsf-fotoklubbar.org/ > under fliken Erbjudande

 

Lena fick komma fram till Nils-Erik två gånger för att hämta både diplom ribbons och medalj foto: Jens Svare-Olsen
Lars Truedsson fick en fototapet, Nils-Erik Jerlemar, ordf i Riksförbundet , överlämnade priset i form av ett presentkort foto: Jens Svare-Olsen
I FFiM är det alltid bilden som är i fokus 🙂 foto: Jens Svare-Olsen
Rikard och Göran ser nöjda ut, de har nog klurat ut något av orden foto: Jens Svare-Olsen

När allt detta var sagt och utdelat, var det dags för Pelle att presentera kvällens utmaning -Bildrebusen -  
Det gällde att gå ut i Pildammsparken och fotografera 6 olika bilder. Det vill säga, att få till en bild som är en gestaltning av de kluriga  ledord som fanns i Bildrebusen.
1/ Avklädd blomma,  2/ Imse Vimse,  3/ Fransk handboll,  4/ Mänskligt flöte, 5/ Esla Beskov bostad, samt 6/ Ångpress.

Det blev raskt avmarsch och Pelle stod i köket delade ut en lapp med Bildrebusen till alla. På lappen fanns även en liten karta över vilket område i Pildammsparken, där bilderna fanns att hitta!  Lokalen tömdes snabbt och ett ljudligt klickande hördes i istället ute i parken.

...och  GLÖM nu INTE att skicka in dina 6 foto i Bildrebusen – detta SENAST 12 september – till Pelle via mail Pelle@ffim.se.  Bilden skall vara 1500px på längsta sidan och i jpg-format. Namnge bilderna 1 till 6 och ditt namn – Bild_X_Förnamn_Efternamn.jpg
Måndagsträffen den 9/10 kommer dina foto  att visas och Pelle kommer att  berätta vad han tänkt att ni skulle fotografera vid resp ord i Bildrebusen.

Efter ca en timme var de flesta tillbaka och satt med lite fika framför sej. Det blev en hel del snack om vad det var för något som skulle plåtas och om att vissa ord var svårare.

Stilarna var många för att fånga rätt ord i Bildrebusen foto: Jens Svare-Olsen
Monika och Anders har nog hitta en del av Bildrebusen foto: Jens Svare-Olsen

"...tänk på att i stort sett
ALLA FOTO
på hela hemsidan,
kan man klicka på
så de blir
FÖRSTORADE "

Men klockan tjugo över åtta bad Tomas om lite tystnad och började att presentera bilder och vinnare i de omgångar av Månadens Bild som gått under sommaren, när vi haft ”sommarlov”.
Vinnare i Maj månad blev Tina Löwenborg, Juni  omgången vanns av Claes Johnsson och i Juli blev Anne-Grethe Holt etta. Alla tre får varsin STOOOR bild, av sitt vinnande foto. Alla skänkta av http://creativeprint.se/ . Se alla resultat och bilder på månadens-bild/resultat-2017

I Oktober Månads Bild är det åter ett TEMA som styr ditt innehåll i bilden.  Du skall associera till ordet HÅRD, när du tar din bild till denna omgången…  OCH GLÖM INTE att lämna in bild allra senast  30 september.

Lämna gärna in innan, då vi har haft några bilder som försvunnit i cyber-rymden.  Alla som lämnar skall få ett SVARS-MAIL av Tomas, som bekräftelse att bilden är inlämnad. Lämnar ni då in i sista stund, kan det bli svårt att få med bilden !!

Innan Rikard tackade för en trevlig kväll, så uppmanade han att de som är med i Bild-Stafetten, att hålla koll på datumet som bilden skall lämnas vidare! Samt att skicka en kopia på denna bild samt en förklarande text till Rikard@ffim.se.

Text: Conny

Maj månads omgång vanns av Tina Löwenborg, med denna fina bild