Blixtverksta´n – 170913

En av de många regniga kvällarna samlades Blixt-Verksta´n nere i vår lokal. Just denna onsdag var det riktigt jäkla oväder, med klass 1 varning och hela baletten. Trots detta var vi nästan 10 st som tränade på att få till det där med blixt-fotografering.

Vi började med en liten repetition av de grundläggande sakerna, som kortaste synk-tid och hur man ställer in blixten manuellt. Detta då det var några nya i gänget OCH vi kommer att göra så var gång det kommer nya som vill vill vara med och plåta med blixt !!!

Efter detta så trixade vi lite med att sätta färgade filter framför blixten. Att få till en färgad bakgrund, utan att det blev fel färger  på den porträtterades hud. Ett enkelt trix är att alltid ta en första bild med ett s.k gråkort. Har man inte det, så kan man även använda ett vanligt vitt skrivmaskins papper. Sen när man "tankat in" bilderna i sitt bildbehandlings, så börjar man med att ställa FÄRG-TEMPERATUREN på denna bild med gråkortet. Denna färg-temperatur, använder man sedan till alla bilderna som är tagna med samma ljus.

Vi testade med att göra den grå gardinen längst fram i lokalen, till lite mer behagligt blå. Och att få den platta vita väggen att bli mer färgrik. Se våra bilder 🙂

Vi provade också med att använda flera blixtar, med olika färg-filter på. Detta för att få olika färger på skuggan sidan om. MEN detta får vi nog göra om, det blev inte riktigt bra. Så  det ska vi fortsätta med på nästa träff.

NÄSTA TRÄFF blir MÅN-dagen 30 oktober kl 19.oo i våran lokal
Vi ses då
// Conny 

PS. Är det någon mer som vill vara med, bara kom denna kväll !!!

 

Att få till rätt färg - fixar man enklast med ett grå-kort eller vanligt vitt papper

En bakgrundsblixt med en mask framför, ger en annars kanske lite platt vitt vägg, lite liv. Foto: Erling
... samma uppställning, bara ny modell 🙂 Foto: Erling
...även undertecknad hann med att plåta den vackra modellen 🙂 Jag använde ett litet längre porträtt-optik och fick "bakgrunds-masken" lite mer tydlig. Foto: Conny
här började vi trixa med lite fler blixtar OCH FLER FÄRG-filter. Foto: Anette
... och alla var nyfikna på resultatet. Foto: Anders
... som blev så här. INTE riktigt bra. Så det gör vi om på NÄSTA TRÄFF ! Foto: Erling