Overkligt verkliga bilder

En lite gråkulen kväll samlade trots allt ca 30 besökare, som kom för att se och höra om lite overkligt verkliga bilder. Skapade i både digital och analog form.

Men innan kvällens program drog igång, så presenterade Tomas lite info, med inflikade bitar av undertecknad. Detta då både våran ordförande Rikard och vice ordf Jens, som normalt är våra “konferencier” , låg båda hemma och i förkylning.

Första infon riktades särskilt till de som skall vara med på utställningen i Pildammstornet. Där är SISTA inlämningsdatum TISDAG 19/7 !  GLÖM INTE ! Svart ram, max yttermått 30x40, snöre för upphängning !

Vi behöver också en hel del folk till att vara i Pildammstornet under öppet-tiderna. Det är alla dagar utom måndagar, mellan 13.oo-18.00. Så du som har några lediga dagar/tider, hör av dej till Conny@ffim.se eller Anne-Grethe@ffim.se, med de datum du kan kan.
Tanken är att vi alltid skall vara två varje dag, så slå gärna ihop er redan när ni mailar oss vilka datum ni kan.

Du som kan och vill, får också gärna hjälpa oss att sprida budskapet om vår foto-utställning. Gå in på >Affischer och Info  <  och ladda hem och skriv ut någon av våra affischer OCH SÄTT UPP på lämplig plats - ICA, COOP, dagis, bowlingklubben etc !

Glöm ej heller att anmäla er till våra kurser - se mer på > Anmälan Kurser < 
Att göra ett bildspel, framkalla film i kaffe eller få lite mer teori kring fotots idéhistoria. Allt är gratis för oss medlemmar i FFiM.

När allt detta var sagt, så tog Ingvar Ardnerhill plats framme på “scenen”. Ljuset släcktes ner, projektorn brummade igång och Ingvar berättade och visade verkligt overkliga bilder av den unge svenske fotografen Erik Johansson. I ett lagom tempo lotsade Ingvar oss fram genom photoshop-specialisten Erik Johanssons “CV”. Erik har ingen formell fotoutbildning. Men besitter en fantastisk kreativ blick, som han omvandlar till härligt detaljrika bilder, som han bygger upp under en längre tid. Från idé till färdig bild pendlar tiden mellan en månad till ett helt år. Kortaste tiden är själva fotograferingen, som bara brukar ta en dag till en vecka. Se på videon som finns här hur han går till väga.

Se mer av Eriks bilder på hans egen hemsida > www.erikjohanssonphoto.com/

När applåderna för Ingvars fina presentation klingat av, var det dax för Conny att presentera en betydligt äldre fotograf. Jerry Uelsmann är en man på 83 år, men still going strong. Han var bl.a med vid vernissagen av sin nu aktuella utställning i Malmö och berättade om sina foto. Jerry arbetar helt analogt. Han använder endast kamera laddad film, och i mörkrummet framkallare och fotopapper, för att skapa sin version av verkligheten. Men det är väl så avancerat när han sätter igång att göra en bild. Även han bygger upp sin bild med olika tagningar, där det precis som i Eriks fall, är lika viktigt att få rätt ljus i rätt vinkel. Skillnaden mellan dessa två är att Jerry sedan placerar de olika negativen i någon av de upptill 7 förstoringsapparaterna, han använder. Genom att sedan lägga ett fotopapper i resp förstoringsapparat, får varje del-bild sin belysning och “pjåttning” för att få osynliga skarvar mellan varje del-bild.


Se mer av Jerry Uelsmann på hans hemsida - www.uelsmann.net

Båda fotograferna är aktuella med utställningar just nu -
Erik Johansson på Dunkers i Helisngborg - till 8/10-17
Jerry Uelsmann på Galleri Format i Malmö - till 29/10-17

Naturligtvis blev det go-fika även denna Måndagsträff. Under fikapausen så passade många på att ladda över sina bilder på föreningens dator. Bilder som de tagit under sommaren och på vårt Sommar-Tema - Strålande -

Så när alla fått lite kaffe och kaka, så släcktes ljuset ner igen och Tomas presenterade alla de inlämnade fotona på ett STRÅLANDE vis. Alla bilderna hittar du i bildspelet här intill.

Claes vinnande bild på en fin Posterfrån vår sponsor CreativePrint i Malmö

Sista punkten på kvällens program, var redovisning av Trelleborgs Fotoklubbs sista jury-uppdrag. De har nämligen varit vår jury för Månadens Bild, under sommarmånaderna. Vi tackar dem för sin insats och hoppas att vi kan gengälda dem längre fram, med att agera jury hos deras klubb. De avslutade sitt uppdrag genom att ge 10 poäng till Claes Johnssons härliga sv/v bild från en boxningsklubb i Lund. Resterande redovisning hittar du här på hemsidan under fliken >> Månadens Bild <<

...och nu var klockan helt plötsligt nästan nio och med ett ytterligare påpekande av undertecknad,
1/ om att vi behöver folk till “vakterna” i Pildammstornet
2/ att affischera om denna fotoutställning
3/ att anmäla sej till våra kurser (puhhhh vad tjatigt)
avslutade Tomas kvällen !

text : Conny