Porträttgruppen 6/9

Höstens första träff med de som gillar att fotografera porträtt, är nu avklarad. Tyvärr så var det lite dålig uppslutning, vi blev knappt 10 st. 
Innan sommar uppehållet hade vi kommit överens om att "hemläxan" till denna höst-start, skulle vara - Romantiskt Porträtt -

Dessa bilder kopierades snabbt över till laptopen och projektorn startades samtidigt som ljuset släcktes ner i lokalen. Det är alltid lika kul att se hur olika vi tolkar ett givet tema. I mörkret gavs både ris och givetvis mest ros om de bilder som visades på vita duken. Detta blandat med lite kommentarer om vad som kanske kunnat förbättra bilden. Även här har vi givetvis olika uppfattningar. Det är ju det som för ens fotografering framåt, att få feedback på det man visar.

Just detta med att ge och få feedback på sina bilder, är den bärande tanken med de olika Fotogrupperna. Att se andras bilder och få presentera sina egna foto, ska få oss att känna att vi utvecklas mer och mer som fotografer.

Till nästa träff, tänkte vi ta ut svängarna lite mer. Att få oss alla i porträtt-gruppen att gå ut och ta NYA bilder, INTE plocka i arkiv-lådan. Även om de bilderna kanske inte är SÅÅÅ gamla 🙂

Hemläxan är att ta TRE st bilder. Tre stycken porträtt på någon yrkes-kvinna/man. Att variera dessa tre foto, så att man både får ett bra porträtt, likväl som en bra bild där man ser/anar vad personen arbetar med. Som vanligt är tolkningen av uppgiften fri, men temat YRKES-PORTRÄTT skall vara glasklart!  Betraktaren skall kunna se och förstå vilket yrke personen jobbar inom.

Dessa tre fina yrkes-porträtt bestämde vi att vi skulle titta på
tisdagen 24 okt kl 19.00

Vi ses då
// Conny

Hemläxan på tema - Romantiskt porträtt -