Arkitektur-gruppen 170926

Vi i Arkitekturgruppen var samlade i Lokalen och tittade på bilder som vi tagit sedan förra mötet. Vår uppgift var att ta bilder på balkonger.

Det blev en intressant visning av balkonger i alla möjliga utseenden från Malmö. Många som vi aldrig lagt märke till tidigare.Vi fick också se bilder på balkonger från Lettland, Spanien, Kina och Gran Canaria. Vi tittade på bilderna och diskuterade ev beskärningar och vinklar, färger som kontrasterade eller harmonierade osv. Det blev också visning av många balkongbilder som vi fått från vår vän fotoklubb i England.

Nästa möte med Arkitekturfotogruppen blir kl 18.30  ( obs! tiden! ) i FFiMs Lokal torsdagen den 26 oktober.

Ny uppgift blir Arkitektur och samspel med människor.

 Vi har hittills tagit bilder på byggnader, delar och detaljer. Nu ska vi fortsätta att ta arkitekturbilder, men föra in människor i bilden också.
Som exempel på detta såg vi en bild på en grå byggnad med många balkonger med röda linjer och en människa i röda kläder. Det blev ett samspel mellan färgdetaljer i arkitekturen och människan. Vi såg också en bild på arkitektur och liten hund som samspelade i bilden.

Vi bestämde att vi ska skicka högst 5 foto vardera på balkonger till fotoklubben i England.

Bilderna ska skickas, zippade/krympta enligt FFiM-standard,  till Christer Lindberg christer.lindberg@soc.lu.se senast tisdag 31 september, som skickar vidare bilderna till England.

// Ingrid Nilsson

« av 2 »