Välkommen på Vernissage 2 februari

Christer Lindberg har vernissage på en liten fotoutställning (12 bilder) som han kallar Kjersmeier – Man Ray: The Copenhagen Portfolio

Vernissagen som är öppen för allmänheten är
fredagen 
den 2 februari kl. 15.00
på Pufendorfinstitutet i Lund
.
Adressen är Biskopsgatan 3, 2:a våningen.

Kjersmeier – Man Ray är ett fotografiskt projekt i samarbete med Nationalmuseum i Köpenhamn. Det kretsar kring vad antropologen Mary Douglas betecknade som ”matters out of place” – en privat konstsamling som på grund av nazisternas ockupation så småningom kom att hamna på museets etnografiska avdelning. Där utgör den ett problem eftersom föremålen är insamlade såsom tidlösa universella konstobjekt och helt friställda från sin kulturella kontext.

Fotohistoriskt rymmer den här samlingen av afrikansk konst dessutom en olöst gåta – varför reste den berömde surrealisten Man Ray till Köpenhamn för att fotografera några av föremålen och tog han fler bilder än de två som är kända?

Sommaren 2016 fotograferade antropologen Christer Lindberg samlingen på nytt och skapade en serie bilder i Man Rays andaThe Copenhagen Portfolio.

 

foto: Christer Lindberg