Årsmöte + 2 fotogrupper

Veckans som gått har som vanligt varit händelserik i FFiM. Trots det bistra vintervädret så kunde 3 av 4 aktiviteter genomföras.

Veckan började med att vi höll vårt Årsmöte på måndagskvällen. Kvällen började dock med att det presenterades ett något försenat resultat av årets första Månadens Bild. Men  sedan blev det både ekonomi och verksamhetsberättelse.
Så efter att Rikard hälsat alla välkomna, tog Tomas plats på scen och presenterade årets första del i Månadens Bild. Med vacker svartbild tog Ingvar Adnerhill hem de 10 första poängen i år. Se mer på >> Månadens Bild Januari

Därefter var det dax för Årsmötet. Till årsmötes ordf valdes Robert de Maré och som mötets skrivare valdes Göran Heckler. Robert greppade vant klubban och frågade årsmötes deltagarna om mötet var behörigt utlyst och då inga protester kom från någon av de drygt 40 närvarande medlemmarna, så blev det det första som klubbades.

Sedan fick verksamhetsberättelsen sin genomgång och några ord fick definieras, innan denna godkändes. Efter att Wolfgang gått igenom de ekonomiska posterna och förklarat vad och var våra pengar kommer ifrån och vart de sedan tar vägen, så kunde vi även lägga bokföringen till handlingarna. 
Revisorerna hade gått igenom både bokföring och protokoll och kommit fram till att allt var skött enligt god sed. Så de rekommenderade årsmötes deltagarna att ge styrelsen ansvarsfrihet. Vilket också blev beslutet.

Det var sedan val av ordförande och några ledamöter och suppleanter. Valberedningens förslag var att det skulle bli omval på alla poster. Några fler förslag till ordförande posten framfördes och diskuterades, men det klubbade beslutet blev en oförändrad styrelse. Även revisorer med suppleanter samt valberedning, blev oförändrad.

Tre motioner hade inlämnats och de diskuterades. Årsmötet beslöt att följa styrelsens förslag på en av motionerna. Den att framöver införskaffa en ny projektor. Dock avslogs den delen som gällde köp av stationär dator. När det gäller motonen ang uthyrning av vår lokal till extern förening eller medlem, så blev det avslag.

Strax därefter tackade Robert och förklarade 2018 årsmöte avslutat.

Kön till fikat ringlade därefter snabbt långt. Det blev mingel, fika och som vanligt väldigt trivsamt. När alla hade fått sitt kaffe/the och kaka, så visade Wolfgang en liten kortfilm från förra RIFO-mötet i Uddevalla, där vi fick följa med på en liten båttur.
Kvällen avslutades med att Robert visade ett bildspel, som var en blandning av bra bilder och för mycket effekter.

Ingvar Adnerhil's fina bild, blev 2018 års första Månadens Bild

Göran och Robert blev skrivare resp klubbslagare

med sedvanlig finess och kunskap, presenterades våra räkenskaper av Wolfgang

Dagen efter så var det dax för Arkitektur-gruppen att samla sina medlemmar. De hade valt en annan byggnad för visning och diskussion av sina Arkitektoniska foto.
Du kan läsa mer om det på >> /Fotogrupper/Arkitekturgruppen

På torsdagen så samlades Gatufoto-gruppen nere i lokalen och till denna träff hade deltagarna att gnuggat sina geniknölar med temat "Kärlekstecken". Dessa bilder tittades det på och diskuterades den 1 mars. Se mer på >> /Fotogrupper/Gatufotogruppen

På lördagen var det tänkt och planerat att Landskapsgruppen skulle på fotoutflykt till Rövarkulan i mitten av Skåne. Men kung Bore hade andra tankar och redan på torsdagen så bestämdes det att ställa in utflykten. Men Wolfgang har säkert fler fotoutflykter på lut framöver 🙂

Så facit av den gångna veckan blev 3 av 4 FFiM-aktiviteter
med många medlemmar närvarande
!

// Conny

En av Claes Larssons bilder från Arkitektur-gruppen
PS - vi startar en NY FOTOGRUPP i april -- BILDSPELS-gruppen

Vill du vara med från början ?
>> Anmäl dej här <<