Porträtt-gruppen 180322

Strax efter klockan sex på torsdags kvällen den 22 mars, så möttes jag av Sussi glada leende och doften av nybryggt kaffe i lokalen.

Det var dax för Porträtt-gruppens tredje träff för året och de närvarande 10 medlemmarna hade med sej kvällens uppgift - en Triptyk - antingen på en USB-sticka eller ut-printat.

En Triptyk är tre bilder som tillsammans bildar en bild, enkelt uttryckt. Lite mer avancerad och utförlig förklaring levererade Anne-Grethe på gruppens förra träff. Du kan läsa om den här på Porträtt-gruppens sida.

När alla fört över sina foto till A-G´s mac. Så var klockan redan lite över halvsju.  Så Anne-Grethe och Sussi hälsade välkomna och drog i gång kvällens aktiviteter.

-Vi börjar väl med att titta på lite bilder, sa Anne-Grethe och bad om släckning i lokalen.

Det första som lyste upp duken var Ola´s triptyk på sin son.
-Jag bad honom lägga sej ner och surra runt, så knäppte jag av några rutor, berättade Ola.
Vi diskuterade och var alla överens om att där fanns en skön dynamik i de tre bilderna, både var för sej, men framför allt tillsammans.

 

Första Triptyken för kvällen, var Ola Jönssons fina bild på sin son.

 

Så rullade det på under kvällen, allas triptyker presenterades och fotografen berättade lite kring hur bilden kommit till. Tanken bakom samt hur man sedan löst presentationen av bilden för kvällen. Sätten var många visade det sej, allt från att använda "panorama-knappen" på kameran, till att printa ut på papper. Vanligast var dock någon form av "montering" i ett bildbehandlingsprogram. Mest originellt var Uffes presentation på papper. De tre bilderna hade han monterat ihop som ett "riktigt altarskåp" !

Som på alla andra FFiM aktiviteter, så är fika pausen en given punkt. Det är då den härligt sociala samvaron firar stor framgång 🙂

Efter fika tittade vi på de kvarvarande Triptykerna och kunde konstatera att uppgiften hade både varit "svår", men på samma gång en intressant utmaning.
-Precis som det var tänkt, sa A-G och Sussi !  

 
Studio-besök 26/4

Nästa träff för gruppen blir i form av ett studio 😉 -besök. Sussi och Anne-Grethe har ordnat så att vi ska få komma och hälsa på hos Studio Kajsa´s Foto i Lund. För dej som inte var med denna träff och kunde anmäla dej. Ta kontakt med Anne-Grethe eller Sussi, så får ni alla detaljer ang var, när och hur.

 

Vår analog-guru, Kenneth, hade printat ut sina två Triptyk
Enligt Wikipedia är en Triptyk, en sorts Altartavla och det hade Uffe tagit fasta på i sin presentation. Kenneth studerar den ingående

Text och foto (där annat ej anges) Conny