Bildspels-gruppen 180410

I  den 10/4 träffades den nybildade bildspelgruppen för sin första workshop. Efter två introduktionskurser, i våras och förra hösten, gick vi från ord till handling och praktiserade den ädla konsten i att producera bildspel, vilket är tanken med gruppen, att GÖRA bildspel - INTE bara titta på!

Ett tiotal medlemmar diskuterade och praktiserade lagerhantering, övergångar, texthantering, inställningar, format och en massa annat som hör bildspel till.
Trots att erfarenheten och kunskapsnivån var högst blandad, lyckades vi med dagens uppgift, att var och en skulle skapa ett eget bildspel och producera en körbar fil av detsamma.

Efterhand som vi blir varma i kläderna kommer vi att forska vidare i alla finesser vi kan lägga till i våra bildspel, vilket ger en förhoppning om av kommande träffar blir både utbildande och intressanta.

… så kommande års Riksfotoutställningar, Grupp Bildspel, måste bli det givna målet!

 

Vi ses den 9/5 kl 18.30

// Anders

Youtube för att kunna visa på vår hemsida

För att vi ska kunna visa de kommande färdiga Bildspelen på ett bra sätt, så behövs ett gratis Youtube-konto, som vi sedan kan länka till härifrån hemsidan.
Hur man fixar ett sådant konto, går vi igenom på kommande träffar.

Så då ingen fick ihop och kunde ladda upp någon film, så visar vi två länkar till Youtube, Anders och Connys Youtube kanaler

Anders Youtube-kanal

Connys Youtube-kanal

 

 

Här under ett smakprov på Anders Bildspel

 

 

Ett smakprov från Connys Bildspel