Utflykt till Sakura-festivalen 28 april

Gatufotogruppen gör den 28 april ett nytt försök på en utflykt till den danska huvudstaden, efter att turen till St:Patrick's Day mer eller mindre frös och blåste in. Nu åker vi till Langelinie-kai ute vid Den Lille Havefrue där det helgen den 28-29 april är dags för Sakurafestivalen, en japansk kulturfestival full med teceremonier, kimonos, trumorkestrar, kampsportsuppvisningar, god japansk mat och inte minst många människor som klätt ut sig till sina favoritfigurer inom anime och manga. Det torde innebära mycket färgglada motiv under de många (förhoppningsvis) utslagna, vita körsbärsblommorna som bildar tak i parken.

Vi samlas på Malmö C utanför Pressbyrån vid 9.45 och tar sedan Öresundståget 10.05 mot Danmark. Avstigning sker vid Österports station (två stationer bortom Hovedbangården) och sedan är det en lätt promenad på 10-15 minuter runt Citadellet ner till parken. Ingen föranmälan krävs och turen är öppen för ALLA medlemmar, inte bara oss i gatufotogruppen!

För att läsa mer om de evenemang som kommer att äga rum gå till festivalens hemsida: https://sakurafestival.dk/. 

Nedan några bilder från de senaste årens festivaler tagna av undertecknad. Lite av ett smakprov på vad som kan dyka upp.

/Tomas