Studio-besök med Porträttgruppen

Kajsas Foto 180426

Porträttgruppens senaste träff var utlokaliserad - det var ett STUDIO-besök hos Kajsas Foto i Lund.

Halv sju så samlades de tiotalet som anmält sej till denna utflykt på Linero i Lund. Där har Kajsa Ragnestam sin studio, ca 25 välanvända kvadratmeter. Med stora fönster , som ger ett härligt mjukt ljus som diffuseras genom långa vita gardiner. Skulle inte det naturliga ljuset, som Kajsa helst arbetar i, så finns det oxå studioaggregat att tillgå. De två blixtarna är bägge försedda med STORA paraplyer resp softboxar. Allt för att ge ett så mjukt och fint ljus som möjligt. Här finns plats för såväl rena porträtt, barnbilder, mindre grupper OCH stor skön dubbelsäng för life-style foto.

Studion ser Kajsa som ett fint komplement till det hon fotograferar mest - dvs, bilder utomhus, bilder på stranden, i skogen, ja överallt där hennes kunder vill att hon ska plåta.

Hennes kundgrupp är mycket förknippat med familjen - allt från bröllop, gravidfoto, nyfödda, till härliga barnbilder och sköna familjefoto. Den senaste tiden har det dock även blivit en hel del porträtt. Både rena personalbilder, foto för CV, reportagebilder där Kajsa porträtterat för årsredovisningar och div tidningsmagasin.

Kajsa som tidigare varit medlem i FFiM, har haft foto som hobby länge. Men det är inte förrän för ca ett år sedan som hon tog steget fullt ut och satsade 100% som fotograf. Det hade då föregåtts några år av att ha ett full-time jobb och att plåta "vid sidan om". En mjuk start med att gå ner i tid på det andra jobbet och att fixa till en ateljé i Hörby, där Kajsa bor, ledde så småningom fram till att hon i höstas öppnade den ljusa och fina studion som vi i Porträtt-gruppen fick gästa förra torsdagen.
Att Kajsa inte längre är medlem i FFiM, har nog lite grund i att, förutom att hon jobbade full-time  samtidigt som hon drog i gång studion, även fick sitt tredje barn. Hon är en driven människa/entreprenör, men hon hinner trots allt inte med allt 🙂

Vi tackar alla för en trevlig kväll och vi rekommenderar dej att gå in på Kajsas hemsida - Kajsasfoto.se - där finner ett brett urval av vad Kajsa har fotograferat!
OCH DU, kanske du själv behöver lite nya familjebilder eller ska gifta dej !!!

Kajsa berättade om hur startade upp sin Foto-verksamhet
Stora fönster med långa gardiner ger ett mjukt fint ljus
För att få ett tilltalande porträtt, så behövs inga jätte-atljeér
Räcker det naturliga ljuset till, så har Kajsa den jättestora softboxen , som syns til vänster om henne

Text och Foto (där annat ej anges) Conny


 

Nästa träff 31 maj

Datum för vårens sista träff blir den 31 maj! 

Då är det dags för vår sista träff för terminen. Vi ska öva oss på att fotografera olika modeller i parken.
Vi samlas vid 
OBS !!   Margaretapaviljongen i Pildammsparken kl 18.oo

(fiket vid amfiteatern)

Vi ses 
Anne-Grethe & Sussi

Spännande modeller förekom oxå utanför Kajsas Studio, under senaste träffen 🙂
Foto: Lena Boström & Erling Pehrson