Arkitektur-gruppen 180531

Foto: Christer Lindberg

Hej!
Arkitekturfotogruppen har haft sista mötet för terminen. Då tittade vi på bilder från uppgifterna från förra gången.
Vi reste till Statens Museum for Kunst i Köpenhamn den 8 maj.
Där tittade vi på målningar av konstnären Vilhelm Hammershøi och också på andra konstnärers verk.

Uppgiften till denna träff,var att ta bilder med inspiration av målningar vi såg och också på Museets arkitektur.

Uppgift två till träffen,  var att ta bilder på bakgårdar i den gamla delen av Köpenhamn i närheten av universitetsbyggnaderna och Vor Frue Kirke i Köpenhamn, som är domkyrka i Köpenhamns stift i Danska folkkyrkan. Den har varit domkyrka sedan stiftet inrättades 1922. Kyrkan är tillägnad Jungfru Maria, som tidigare också kallades för ”Vår Fru”.

Några i gruppen hade nyligen varit på resa och då tittade vi på deras intressanta bilder från Sveg, Stockholm, Dresden, Prag, Gent, Frankfurt am Main, Mainz, Köln, München och Hamburg.

Någon visade intressanta bilder från Stockholm.

1941-42 byggde med material från platsen den brittiske Arkitekten Ralph Erskine en liten stuga som han kallade för Lådan. På ca 20 m2 bodde under krigsåren han, frun och ett barn. Huset är ett tidigt exempel på det man idag kallar för compact living. Huset förvaltas av Arkitekturmuseet i Stockholm.

Nu blir det sommaruppehåll och nästa möte blir i augusti.
Dag meddelas senare.

Men vi får inte ligga på latsidan med fotograferandet. Vi kom överens på mötet att vi ska ska åka med Sommarkortet på några utflykter i Skåne. Den i gruppen som får en idé om ett utflyktsmål meddelar övriga. Den som har tid och möjlighet följer med.

Uppgiften i sommar är att ta tio arkitekturfoto och själv rangordna dem från 1-10 och motivera varför vi tycker en bild är bäst osv.

Sommarhälsningar
Ingrid