Analog/mörkrumskursen är igång

Fem deltagare (varav två gamla och tre nya FFiM:are) och två instruktörer i form av undertecknad och Conny Magnusson träffades i lokalen en mycket varm och solig oktoberlördagförmiddag för att inleda terminens analog/mörkrumskurs. Första träffen var inriktad på själva fotograferandet - hur en kamera fungerar, vad exponeringstriangeln (ISO, bländare och tid) innebär och hur man hanterar en analog kamera kontra en digital sådan. När vi pratat ihop oss om sådana saker och våra fem deltagare laddat sina kameror med film (som ju ingår i kursavgiften) gav vi oss ut i Pildammsparken för att tillämpa det vi pratat om i lokalen.

Det var skarpa skuggor och stora kontraster mellan ljust och mörkt i solskenet, så vi får se hur det ser ut när vi framkallar filmerna vid kursens andra tillfälle, lördagen den 20:e, men några bilder blir det säkerligen att jobba vidare med den 27:e då vi ska göra pappersbilder av dem.

Text och foto i parken: Tomas Nilsson
Foton i lokalen: Conny Magnusson