Bild-Disku 181018

Till vår träff Berätta med bild  blev vi 8st medlemmar,  2st saknades då de var på resande fot.

Uppgiften till denna kväll var att ta bilder (fritt val) som ingår i ett narrativ, en berättelse. För att berätta en historia - hur många bilder behövs? 3 st eller max 5st  Eller räcker det med 1 st  bild?  Målet är så få bilder som möjligt.

Vi diskuterade fram till vad fotografen hade tänkt om sin bild /er , därefter berättade fotografen sin historia om bilden.

Det var mycket hög kvalitet på bilderna och berättelserna.

Roberts bild fick vibbar av något skrämande som om man satt och tittade ut över något, som om man satt i en grotta där  stora  bultar höll fast något , små hål i  mörkt stål och spegelbild av något som hade hänt. Det visade sig sen att det var ett  luftvärn från Normandie som Robert hade fotograferat inifrån i Värnet.

Jennys bild var också något som man undrade om det har hänt något eller skall börja med något. Man fick en känsla av något brutalt hade hänt och de var tvungna att stänga ned. Den raka vita linjen, staketet och målet som stod där och tittade med stora öppna nät. Var det en tanke att hit men inte längre.

Mats  fantastiska macro bild var en bild på ett fikon som han hade delats och sedan fotgraferat 5 st olika dimisioner ända in i kärnan som såg ut som livets början mycket vackert och stilfult.

Bilderna från Marie , Kjell -Åke , Lars , Sven och Ulf var också fantastiska med en berättelse som vinklades och gick i djupet med vad bilden föreställde, från fotografens tänk.

Tack till alla på träffen som gjorde att Bild Disku kvällen blev en berättande träff om våra bilder.
Ulf Svensson  

 


Nästa träff  blir den 15 November 

Då ska vi fortsätta Prata bild. Vi ska ha bytt bild under den gångna månaden med hjälp av lottdragning.  Vi presenterar den bild vi fått utifrån tex tolkning och teknik.


 Tänk på att om du klickar på resp bild. så får du en STÖRRE BILD !
Foto: Robert de Maré
Foto: Mats Areskoug
Foto: Jenny Hvalgren
Foto: Kjell-Åke Hohansson
Foto: Lars G Truedson
Foto: Marie Barge
Foto: Sven Karlander
Foto: Ulf Svensson