Blixt-Verksta’n 181003

Höstens första verkstad med Blixtarna var den 3 okt. Trots ett väder som inte ens en hund ville gå ut, så samlades ca 10 st blixtrande medlemmar för en kväll i repetionens tecken.

Vi gick igenom lite av allt vi hållit på med det sista året och då särskilt hur man kunde få bilder som INTE såg ut som blixt-bilder. Alltså att blanda det befintliga ljuset i lokalen med blixtljus. Där blixten både spelade huvudljus och upplättningsljus.
Att mäta ljuset som finns i lokalen,  välja tid och bländare efter det och sedan ställa in blixt-kraften, så att den matchar det inställda bländartalet! Svårare är det inte 😉 OCH det insåg de flesta under kvällens repetion.

Tyvärr är det lite dålig kunskap om den egna kameran, hur man ställer in och ändrar de olika värdena. Hur man hittar i sina kamera-menyer. Men det blev ALLAS HEM-LÄXA till nästa gång 😀

Förutom läx-förhör på den egna kameran 🙂
Så skall vi börja använda lite färgade filter på blixten. Använda blixten för att framhäva en viss del i bilden. Genom att att använda ett färgat filter på blixten samtidigt som man  ställer in  "felaktig" vit-balans. Detta skall vi BLAND ANNAT testa då.

Nästa Blixt-Verstad blir den 7/11 kl 19.oo
ALLA är välkomna, även om man INTE har varit med innan
// Conny

 

Kjell kallade denna bild för -
Connys min när han tänker OOOOOOO dessa hopplösa människor
Men så var det inte :), det var bara repetion på hur man blandar blixt och befintligt ljus !
Foto: Kjell Johansson
Ibland blev det för mycket information för Uffe, han såg dubbelt.
Foto: Uffe Svensson
Djup koncentration inför de blixtrande kunskaperna
Foto: Uffe Svensson