Månadens bild för september

Det knepiga temat "Självporträtt" var det som gällde för vår nionde månadstävling för året och i slutändan visade det sig vara Conny Magnussons bild som föll vår jury, Karlskoga Fotoklubb, mest i smaken. Detta var Connys andra vinst i rad, så ett andra stort grattis utdelas!

Deras kommentar om bilden var enligt följande: "Det framgick ganska snart vid presentationerna och jämförelsen med de övriga bilderna att det här skulle bli vinnaren. Bildytan är väl utnyttjad och kompositionen med kameran, huvudet samt glasögonen på pannan är väl avvägt. Tyvärr var bilden vid visning, som flera av de övriga, något grovkornig."

Deras kommentarer om grovkorniga bilder via projektor får bli inspiration till eftertanke inför nästa års tävling. I takt med att projektorer blir bättre och bättre på att visa högupplösta bilder får vi som organiserar Månadens bild/Årets Fotograf förmodligen öka bildernas upplösning i samband med överföring av dem till jurygrupper/jurypersoner, vilket enbart är en förändring till det bättre!

Det uppstod lite osäkerhet vid visning i lokalen på en måndagsträff när det gällde huruvida en bild skulle vara med på poängplats eller inte.  Denna osäkerhet visade sig vara helt befogad, men var på intet sätt Karlskogas fel, utan berodde på undertecknads oförmåga att läsa innantill. Den korrekta listan finns dock på vår Resultatsida, tillsammans med alla kommentarer om de utvalda bilderna för september månad.

/Tomas Nilsson