Medlemskväll

På måndagsträffen den 19 november stod det medlemskväll på schemat, och det betyder som vanligt att ett antal medlemmar får en tidsperiod på cirka 10-15 minuter på sig att visa bilder och berätta om sina alster, och styrelsen ser mer än gärna nya medlemmar kliva fram och visa sina bilder. Den här gången var det sex personer som anmält sitt intresse för att visa bilder och av dem var det bara en som tidigare haft bilder uppe på projektorn (om undertecknad kommer ihåg rätt...), nämligen Olga som visat bilder från sina resor i Armenien och Georgien.

 

Mycket på gång

Innan vi började visa bilder från många olika genrer, teman och stilar var det som vanligt dags för lite information om vad som är på gång i föreningen, och en sak är säker, våra grupper har verkligen MÅNGA aktiviteter den här hösten! För att få reda på det senaste, kolla på vår Programsida eller ta kontakt med gruppansvarig så kan de berätta när nästa gång är för respektive grupp. Du är naturligtvis välkommen att komma och "prova" våra olika grupper om du är nyfiken! Dessutom kommer nästa måndagsträff den 3 december att helt gå i våra fotogruppers tecken, då gruppansvariga presenterar lite vad de sysslat med under året och vad som komma skall, i den mån de redan har bestämt detta.

En justering utifrån information som kommit in efter måndagsträffen är att vår eminente medlem Christer Lindberg ska föreläsa om gatufoto på Scandinavian Photo den 5 december 17.00 och det är ju något man inte bör missa! Mer info på Scandinavian Photos Facebook-sida. Därför kommer Gatufotogruppens träff den 5 december flyttas till den 12:e december 18.30. Temat för träffen är dock det samma: "Köpenhamnsbilder" (dels de av oss som var där för några helger sedan, men även andra gatufotobilder från den danska huvudstaden är intressanta att ta med till träffen!).

 

Månadens bild 2019

Det kunde också avslöjas vad som kommer att bli första temat för 2019 års Månadens bild-tävlingar. Precis som tidigare år kommer vi att ha inlämning för den månad det gäller under månaden innan, vilket betyder att vi öppnar upp januari månads tävling för inskick den 1 december i år. Deadline för dessa bilder blir då nyårsafton (tekniskt sett vid midnatt, men jag tror att både deltagare och administratörer har annat för sig då).

Temat för denna tävling är "SKROT" och vi ser fram emot medlemmarnas tolkning av detta tema!

Den första som visade bilder var Jan Fransson som för första gången på många år åtagit sig att fotografera ett bröllop. Han hade tur med vädret och kunder föreviga ett brudpar nere i Höllviken med både vigselbilder och porträttbilder på stranden efter ceremonin.

Den andra som visade bilder var Sven Karlander som karaktäriserade sitt fotograferande som varandes mest i tre olika kategorier; landskapsfoto, hundfotografering samt makrofoto, och vi fick se finfina exempel på dessa foton.

Den tredje som visade bilder var Anette Berggren som visade dokumentära bilder från vår och sommar 2016 då hon jobbade på ett korttidsboende i Ljungbyhed med den flyktinghantering som vi i Sverige fick hantera i samband med att kriget i Syrien blev så mycket värre än tidigare. Denna fotografering skedde på uppdrag av hennes chef, så hon hade möjlighet att fotografera de människor som hamnade på detta boende och vi som var på visningen fick se dessa bilder, men eftersom vår hemsida är offentlig kan vi av integritetsskäl och omsorg om de människor det handlade om inte visa mer än en av hennes bilder.

Den fjärde bildvisaren var Bengt Karlsson som ställt samman en liten kollektion av dokumentära bilder som han tagit under åren. Han har som vana att ta åtminstone en bild varje dag, så det blir lite av en dagbok i slutändan. Han visade även lite fågelbilder, ett intresse som han haft i många år.

Den femte bildvisaren var Niklas Svensson som bjöd oss på bilder från några av sina "urban exploration"-turer till diverse övergivna platser, såsom gruvor, industrier och mobiliseringsförråd. Han visade även lite bilder från Norrköping, som varit hans hemstad under ett antal år. Hans bildspel finns tillgängligt på YouTube

Den sjätte och sista bildvisaren var Olga Närvall som bjöd på mycket färgstarka bilder från Chefchaouen i Marocko, en stad som är känd som "The Blue City", och den var VERKLIGEN väldigt blå!

Text och foto (där inte annat anges): Tomas Nilsson