Bild-Disku 181206

Inför årets sista träff i Bild-Disku gruppen, så hade alla deltagarna hade jobbat intensivt med sina uppgifter att redigera och sätta punktum på bilderna. Vi samlades i halvmörkret och började diskuterade, när bilderna lyste upp vår filmduk.

Hur diskussion och tankarna kring varje medlems redigering av sin tillsända bild, redovisas i lite kort form, vid resp foto. En kul och intressant kväll, som bara rann iväg 🙂

 

Nästa träff kommer det att bli ett utskick till deltagarna i gruppen men vi siktar på slutet Febuari början Mars 2019 , tills dess laddar vi batterierna. ( Även kamerans.)
God Jul & Gott Nytt år
Ulf 

Här under de olika bilder som redovisades under kvällen.
ORIGINAL-foto är alltid det till VÄNSTER och följaktligen, den REDIGERADE bilden till HÖGER
för att se bilderna i STORT format - klicka på dem!

Christer startade och hade hade en stor utläggning på de bilderna han visade. Men han hade ändrat mycket lite på orginalbilden. Dessa foto var fotograferade av Ingrid.

Ingrid ville i sin version,  bara ha med 1st padlare i vattnet och tog helt enkelt bort huset och padlare nr 2 i bilden.  Fotografen här var Christer, som  hade varit i Landskrona och plåtat i somras.

Lars rättade upp cykeln och kyrkan från orginalbilden, som han fått från Jenny. Denna bild är tagen igenom ett skyltfönster.

 

Jenny i sin tur, såg till så att Cisternerna i Köpenhamn blev lite mer dramatiska, med lite mer kontrast i bilden. Detta gjorde att bilden blev mer spöklik. Bilden-orginalet kom ifrån Lars som hade varit över i Köpenhamn i somras och svalkat sig i Cisternerna.

Mats såg till så att damen kom mer till sin rätt, genom att göra om orginal-bilden,  som är i färg till svart vit. Han beskar den också till Kvadratiskt format. Bildens orginal kom ifrån Kjell–Åke, som hade plåtat på en skjutbana ute vid Spillepengen i Malmö.

 

 

Kjell–Åke  beskar byggnaden Stryckjärnet i Malmö, till en small tajtad bild. Träden framkom på det viset bättre än i orginalfoto, som kom ifrån Mats.

Marie tog tag i Svens kyrkobild från Klippan. Detta är en modern kyrka, men Marie gjorde bilden kysk, med de dova färgerna som framhävade löven i vattnet.

 

 

Sven tog fram skogsgången till vänster i bilden och placerade skogen i mitten av sitt bildarbete.

Robert fick  mer liv i byggnaden på Ulfs foto, beskar sedan bilden samt la till lite mer svärta och framhävde den vita grafffiti  texten på väggen. Ulf  plåtade detta fotot bakom Carlsgatan i Malmö.

Ulf tittade upp på fotot från Robert och tog fram mer färg i träden och beskar bort boulevarden. PÅ så sätt kom det stora pariserhjulet bättre fram. Denna bilden är tagen i Paris, så klart av Robert.