Dags för analogkurs igen

UPPDATERING! FULLBOKAT!

Gensvaret för vår kurs blev mycket större än vi hade hoppats på vilket är positivt för oss...men tråkigt för de som inte hann anmäla sig. Men misströsta inte! Vi ska köra kursen igen i höst och då finns det nya möjligheter att vara med! 

Nu är det dags för årets upplaga av vår populära analogkurs för våra medlemmar! Vi använder två lördagar och en söndag i april månad att bekanta oss med analoga kameror, framkallning och kopiering på papper så att du när du är färdig med kursen kan använda vårt fina mörkrum för att skapa ännu fler analoga mästerverk. Kursen kostar 100 kronor och då ingår material som behövs (film, vätskor och fotopapper). Det enda du behöver ta med dig är en filmkamera (går bra med både "vanlig" liten kamera och mellanformatskamera) och ett stort intresse för att lära dig mer!

Då vårt mörkrum inte är av obegränsad storlek får vi begränsa antalet deltagare till 5 totalt, och i nuläget är det bara 3 av dessa kvar (då 2 medlemmar skrev upp sig på senaste Tisdagscafét då den sista planeringen och lokalbokningen ägde rum). Är du intresserad, vänta inte med att anmäla dig via email till tomas@ffim.se

Dessa dagar och tider gäller:

Lördag 6 april 11.00 - ca 14.00 - Introduktion till kameran, exponering och fotografering.
Vi träffas i lokalen, går igenom det grundläggande med analoga kameror, laddar dem med färsk film och sedan går vi ut och fotograferar tillsammans.

Lördag 13 april 15 - ca 19.00 - Framkallning.
Vi går in i mörkrummet och får fram negativen från filmrullen vi fotograferade under första tillfället.

Söndag 28 april 15 - ca 19.00 Kopiering.
Sista gången är det dags att välja ett av negativen vi framkallat och kopiera upp det på papper så att du kan visa upp ditt mästerverk för omvärlden.