Arkitekturgruppen 190604

Foto: Sven-Olof Gunnarsson

Arkitekturträffen den 4/6 började med att vi tittade på bilder på byggnader angående kontraster i byggnadsstil, ålder, utsmyckning och färg mm. Vi fick se byggnader från bl a Malmö, Köpenhamn, Tirana och London.Vi diskuterade bilderna utifrån dessa kontraster.

En extra uppgift till den 4/6 var att ta med högst 5 bilder vardera på Notre-Dame interiör och/eller exteriör. Christer visade bilder från Notre Dame både interiör och exteriör från tiden före den stora branden i år. Det var bilder som visar hur katedralen såg ut då.

Till varje Arkitekturträff har vi tagit foto av byggnader, som snabbt kan bli historiska. Byggnader rivs, brinner ner till grunden, ibland flyttas. Samtidigt som vi tar konstnärliga bilder dokumenterar vi också och visar samtiden, som snabbt kan bli historia.

Kanske någon i gruppen ska resa till Paris i sommar och då hoppas jag att vi sedan kan få se foton på Notre Dame efter branden.

Sommaruppgift.

Brutalismen inom Arkitekturen. Mer information angående uppgiften i e-mail, som jag skickat till medlemmarna i gruppen.
Det kom upp önskemål om fotoresor i Skåne i sommar med Sommarkortet. Den som vill hör av sig till gruppen med förslag om resa.
Nästa Arkitekturträff efter sommaren blir i slutet av augusti.
Tack för vårens intressanta träffar med Arkitekturgruppen!
Glad Fotosommar!
Ingrid Nilsson