Analogintroduktion hösten 2019

FULLTECKNAT

Nu är det återigen dags för vår populära introduktionskurs till analogfotografi. Precis som tidigare gånger har vi delat upp kursen på tre lördagar i september  (7/9, 14/9, 21/9) där vi första dagen koncentrerar oss på lite teori bakom hur man fotograferar analogt och hur det skiljer sig från digitalt foto, därefter laddar vi kamerorna med film och sedan ger vi oss ut och börjar fotografera tillsammans.

Andra tillfället är det dags att framkalla och det gör vi från ax till limpa; vi börjar att träna på hur man får filmen från rullen till spiralen och ner i tanken och sedan när vi känner att vi kan det går vi in i mörkrummet och gör det på riktigt. Därefter är det dags att blanda vätskor och göra själva framkallningen. När kurstillfället är färdigt är tanken att alla deltagarna ska få med sig ett negativblad fullt med sina remsor (förhoppningsvis med bilder på förstås).

Tredje gången är det så dags att kopiera upp en av bilderna på papper. Vi går genom hur en förstoringsapparat fungerar, hur man belyser sitt papper och hur man sedan skapar det spännande ögonblicket när bilden dyker upp i framkallningsvätskan, som genom magi.

Kursen kostar 100 kronor och då ingår film, vätskor och papper (betalning sker till kursledare vid första tillfället). Deltagarna tar med sig kamera och objektiv, och det går bra med både småbild- och mellanformatskameror.

Antalet platser är begränsat till 4 (på grund av trängsel i mörkrummet annars) så om du är intresserad, hör av dig så fort du kan till tomas@ffim.se, Kursen är enbart öppen för FFiMs medlemmar, men om det är så att du funderat på att bli medlem är det förstås inget som hindrar att du blir det i samband med kursen!

Vi kommer att hålla i en analogintroduktion under våren 2020 också, om intresse för detta finns.

Datum och tider:
7/9 11 - 14

14/9 15 - 19

21/9 15 - 19