Analogintroduktion hösten 2019

Den 7 september träffades fyra elever och undertecknad i föreningens lokaler för det första av tre tillfällen i höstens analogintroduktion. Efter en teorigenomgång om bland annat exponeringstriangeln (filmkänslighet - bländarstorlek - exponeringstid) och skillnaden mellan lite olika typer av kameror laddade vi dem med ny färsk film och gav oss ut i den strålande sensommarsolen för lite övningar i att exponera rätt för både skugga och sol.

Nästa steg är att framkalla våra rullar och det sker den 14 september. När vi är klara för dagen har vi förhoppningsvis något att jobba vidare på vid det tredje tillfället den 21 september då vi ska producera varsin pappersbild utifrån de negativ som vi exponerade ute i parken.

/Tomas

Fyra nöjda elever efter att vi utforskat Pildammsparken med analoga kameror i högsta hugg. Fr.v: Krister, Isak, Viktor och Kerstin.