Nöjda filmfotografer

Fyra stycken nöjda kursdeltagare med varsitt foto de har producerat i vårt mörkrum under kursen. (Foto: Tomas Nilsson)

Efter att ha ägnat tre lördagseftermiddagar åt analog fotografering kunde Kerstin, Victor, Krister och Isak ta med sig varsitt foto; taget, framkallat och uppkopierat enligt konstens alla regler i vårt mörkrum. De var duktiga elever som satte exponeringen och kontrasten mycket snabbare än vad jag gjorde själv första gången jag fick prova på att kopiera upp bilder i förstoringsapparatens sken!

Det var ännu en gång en så trevlig upplevelse att visa analogfotograferingens grunder att vi definitivt kommer att genomföra en ny omgång av kursen under vårterminen. De förfrågningar som kom oss tillhanda efter att Krister anmälde sig som siste man till höstens upplaga av kursen tyder på att det finns ett uppdämt behov, så det ser vi fram emot att släppa fram när ljuset börjar återvända till oss igen efter vintern.

/Tomas