191009 Skiftbyte i gatufotogruppen

När gatufotogruppen samlades för sin andra träff för terminen fanns det två stora ämnen på agendan: att titta på deltagarnas bilder på temat ”Samma plats – olika tider” samt en överlämning av gruppansvaret från undertecknad till en ny person.

 

Efter att vi på föregående gatufotogruppsträff kommit fram vårt tema för kvällen "Samma plats - olika tider" letade jag i mina bildgömmor efter en lämplig plats som jag fotograferat vid många olika tillfällen och en plats utmärkte sig ganska snart. Triangelns station i Malmö. Jag har återkommit till denna plats gång på gång med olika analoga kameror under de senaste åren och under kvällens visning gick vi genom ett stort antal av dem (fler än vad som visas i detta galleri, eftersom de andra var snälla nog att låta mig visa "för många" bilder).

Efter att den avgående gruppansvariges ego hade masserats en del tittade vi på de andra deltagarnas (i många fall mycket bättre) bilder.

Först ut var Claes Jonsson som haft samma idé som undertecknad, att skildra en järnvägsstation, fast i hans fall stationen i Lund.

 

Ingemar Ljungdahl hade även han haft idén att skildra en järnvägsstation, fast i hans fall var valet Malmö Centralstation.

Gatufotogruppen 191009 - Ingemar

Flera av deltagarna hade närvarat vid invigningen av Zlatan-statyn på Stadionområdet och visade bilder före och efter att statyn kommit på plats.

Sven-Olof Gunnarssons bilder:

Kjell-Åke Johanssons bilder:

 

Ulf Svenssons val var Lilla Torg och de människor som huserar där under olika tider på dygnet.

Siste man att visa bilder den här kvällen var Christer Lindberg som tagit med sig ett antal av de bilder han tog under FFiM-gängets nyligen genomförda weekendresa till Berlin. Han hade avsiktligt valt att under exponera sina bilder för att få fram ett mer spännande uttryck i sina bilder.

Med en av Ingmars bilder på duken skedde överlämningen av ansvaret för gatufotogruppen i form av ett fast handslag. Foto: Rikard Persson

Den sista punkten på programmet var överlämnandet av gruppansvaret. När undertecknad tänkt sig att avknoppa de alltför många åtagandena inom FFiM är det jättebra att andra medlemmar kan tänka sig att ta sig an uppgifter. Därför var det ett glädjande ögonblick när jag kunde göra ett informellt handslag med Ingemar Ljungdahl som från och med nu är ansvarig för vår gatufotogrupp. Du kan nå honom via gatufoto@ffim.se.

Vi kom också fram till att nästa träff för oss i gatufotogruppen blir 14 november.

Vi tar med oss 5-8 bilder på temat “Gatufoto i ett mindre samhälle”. Storstaden med dess myllrande liv är en utmärkt inramning för att hitta intressanta motiv, men den här gången skall vi utmana oss med att hitta motiv i ett mindre samhälle där det inte händer lika mycket.

Start 18.30 i lokalen som vanligt.

Vid tangentbordet: Tomas Nilsson