Gatufotogruppen 191114

Christer kollar in så att Ingemar kopierar över rätt bilder till datorn för visning. Foto: Tomas Nilsson

14 november 18:30 hade jag äran att välkomna gatufotogruppen till november månads möte. På plats fanns en mängd kända ansikten såväl som ett förstagångsbesök i gruppen och ett andragångsbesök på föreningen. Kul att se nya medlemmar som direkt deltar i aktiviteterna. Efter sedvanligt kopierande av medhavda bilder kunde föreställningen på temat “Gatufoto i ett litet samhälle” ta sin början.

 

 

 

 

 

 

 

Först ut var Christer L. som deklarerade att han kände sig mer hemma i de stora metropolerna än ute på “landsbygden”. Christer bilder som samlats under diverse resor visade på ett talande sätt om händelser, eller snarare bristen på händelser, i det lilla samhället.

Näste man ut var Claes J, som valt det givna målet Eslöv. Bilderna tagna i samband med ett besök på Eslövs Fotomässa. Eslöv må ha producerat komiker som Johan Glans, men roligare än så här blir det inte, detta inte sagt som en kritik av Claes bilder.

Därefter var det undertecknads tur. Som också hade tänkt Eslöv till att börja med, men som pga gatuarbete och ett begynnande regn valde att köra längre nordvästerut, för att hamna i Billesholm. Siktet var inställt på två platser där det borde finnas lite händelser, ICA-butiken samt en bensinmack. Bensinmackens aktiviteter tyckte dock mestadels vara förlagda till dygnets mörka timmar att döma av de svarta spåren i asfalten. Tillbaka till ICA-butiken där en del personer passerade in och ut, dock inte fler än att det fanns plats för ett naturfoto också. På vägen hem passerade jag den något bedagade idrottsplatsen Kroppavallen, där gräset tycks få växa i all ro.

Nästa ut var Frida som på sitt första besök i gruppen visade bilder från en resa till Umeå/Röbäck där vintern redan kommit med årets första snö. Vyer med ganska få människor ute, förmodligen beroende på vädret. Däremot fanns interiörer med fler människor. Här tog vi en uppiggande fikapaus innan resten av besökarnas bilder skulle betraktas.

Ingrid tog med oss på en resa till Teneriffa med soliga och färgrika miljöer med många fina färgkontraster och väntande personer på en busshållplats. Även folk i synkroniserad rörelse fanns med.

Sven-Olof tog stafetten vidare med ett besök i sitt arkiv med bilder från ett litet samhälle i närheten av Malmö, Limhamn. Bilderna var från ett antal olika arrangemang, med bland annat midsommarfirande såväl som hamnfest. Antagligen hade ett antal personer från storstaden funnit sin väg ut till Limhamn, för Svens bilder var de med flest personer i.

I sin vana trogen följde sedan Ulf med något fler bilder än efterfrågat. Ulf tog med oss på en tur runt Lövestad i jakt på personer och ett klingande ljud, som skulle visa sig vara avlägset och komma ända från en positivhalare i Berlin.

Nästa resa gick till Klagstorp under Viggos överinseende. Klagstorp en vanlig vardag visade sig ha få personer på språng, till och med Pizzerian var helt folktom. Klagstorps landmärke, sädesilona, låg också ganska öde då bönderna redan levererat årets skörd. Nu var det lugnt och stilla sånär som enstaka betlass som passerade. Byns bensinmack var öde, kanske inte så konstigt eftersom pumparna senast kontrollerades för 20 år sisådär.

Nu var det dags för datorbyte och Tomas riggade upp sin dator för att visa bilder från sin hemkommun, Staffanstorp. Normalt rör sig Tomas i sin yrkesroll i Staffanstorp under småtimmarna då det är minimalt med folk ute, så han hade valt bilder från olika aktiviteter i Staffanstorp, som visade på en större mångfald än vad kanske styret i Staffanstorp vill ge sken av.

 

Med Tomas bilder avslutades mötet och vi enades om att ses igen den 16 januari 2020. Då med bilder på temat "Jul- eller helgaktiviteter".

Kallelse till gruppen går ut med mejl under början av december. Skall passa på och tacka för alla fina bilder som visade på bra uppfinningsrikedom vad gäller att tolka och gör det bästa av utmaningen.

Vid tangentbordet: Ingemar Ljungdahl