Vintriga porträtt 200120

Sussi introducerar kvällens redovisning (Foto: Anne-Grethe Holt)

Årets första träff i porträttgruppen bjöd på redovisning av VINTRIGA PORTRÄTT.

11 medlemmar träffades i lokalen för att diskutera och ge feedback på bilderna.

Efter förslag från medlem i gruppen testade vi att fotografen fick hålla tyst tills alla andra hade gett sina synpunkter på bilden. Det var riktigt svårt för vissa!

Denna gång fick man ha 5 bilder per person så det var många bilder att gå igenom och analysera. Sedan skulle det såklart fikas och vi tog även ner vår utställning "De 4 elementen" för att bereda plats till nya bilder i lokalen.

Till slut var det dags för ny utmaning. ”Fröknarna” brukar peka med hela handen och bestämma teman men denna gång tänkte vi bolla ut lite olika förslag och hoppas på feedback från gruppen.

Vi tog upp olika teman som att skildra en människas personlighet, inspireras av känd fotograf, lek med skuggor, ha färg som genomgående tema eller sikte in sig på detaljer som mun, ögon, fräknar med mera. Exempel visades som inspiration.

När presentationen var klar sa (nästan) alla i kör: SKUGGOR!

Alla temaförslagen var spännande tyckte gruppen men allra mest spännande var alltså skuggorna så det börjar vi med.

Ett tips till er som inte var med på träffen är att söka efter bilder på Pinterest. Där finns många porträtt med skuggor!

Redovisning på nästa träff onsdagen den 19 februari kl 18.30. Max 3 bilder per person.

Efter detta kommer vi ta oss an nya teman och vårterminen avslutas med fotografering kring Lenas underbara gård mellan Trelleborg och Smyge.

Mer information om detta kommer efterhand!

Text: Anne-Grethe Holt