Landskaps-gruppen på Husie Mosse

Landskapsgruppen hade sin utflykt den 4 april. Från början var det planerat att träffas i Trollskogen vid Torna Hällestad, men för att undvika samåkningen så ändrade jag utflykten till Husie mosse, och vi träffades där kl 10.00.

Vi blev 8 deltagare som träffades. Ulf och Ingemar hade dock med fördel valt att köra till Trollskogen istället, men Trollskogen ligger kvar och vi kan ha den som utflyktsmål en senare tid.

Husie mosse som utflyktsmål var dock bra på så sätt att fler i gruppen kan lätt ta sig dit, när det passar.

Line och Helga på "grönbete" 🙂 foto: Wolfgang

Husie mosse ligger vid Husie kyrka mittemot Lv4:an. Man kan vandra lätt runt sjön, vilket blir en promenad på 2 km, vilket vi gjorde. Det är ett miniaturlandskap, och många småfåglar söker sig dit. Efteråt fikade vi i det fina vädret på en kulle med utsikt över sjön. Så det kändes nästan som utsikten över Grand Canyon, var det någon som sa med fantasi.

Efteråt besökte Marie-Louise, Flor, Dennis och Wolfgang Husie kyrka, där man föreberedde till ett dop.
Prästen blev förvånad och trodde att vi var de inhyrda fotografer som skulle dokumenterade dopet!

Vädret var så pass fint att vi beslöt att även promenera till kyrkan i S Sallerup, när vi nu ändå var på språng.

Landskapsgruppen har öppnat på Facebook "FFIM Landskapsgrupp" vilken sida kommer att göras publik, så att intresserade medlemmar i FFIM kan kolla den. Det är naturligtvis frivilligt att publicera bilder på den.

Temat denna gång har varit att göra kvadratiska landskapsbilder, vilket är en bra övning att träna en annorlunda bildkomposition.

Alla i landskapsgruppen kan alltså skicka 2 st kvadratiska bilder snarast till Conny. 2000 pix på längsta sidan, och glöm inte att skriva Ert namn i bildfilen !!!

Med detta så önskar jag alla i FFIM en Glad Påsk.
Var rädda om Er!
Wolfgang

foto: Wolfgang
Fika är en viktig del och blir särskilt bra ute i det fria.
foto: Wolfgang