Vinnaren Månadens Bild – Mars

Då vi inte kommer att redovisa Mars omgången av Månadens Bild på en Måndagsträff och där förmedla vår jurys resultat, så vill vi, förutom att presentera resultatet, också publicera vad månadens jury - Christer Granberg, skrev som inledning till sin bedömning.

Månadens Bild är ju inte bara tänkt som en tävling.
Det är ju också tänkt som ett sätt att "trigga" till att fotografera,  att se nya sätt att ta en bild, att kanske lämna sin "vanliga" foto-rutin, att ta mer bilder.

// Conny & Niklas


Först vill jag tacka för att jag än en gång fått förtroendet att bedöma en etapp i ert
mästerskap. Det är nu tredje gången.
Kul att ni är nöjda med vad jag har att säga om era bilder. Kanske för att jag är ganska snäll i mina bedömningar och försöker hitta det positiva i era bilder utifrån mitt sätt att se på bilden.
Det har genomgående varit en god kvalitet på de etapper som jag tagit del av. God kreativitet, ljusbehandling och tekniskt mycket bra. Alltså ungefär vad man kan förvänta sig av duktiga amatörfotografer.
Men vad har hänt denna gången. Var det fel på mottot? Har alla duktiga och kreativa fotografer, som jag vet finns bland er, fått en kollektiv kollaps?
Den här gången var det inte ens i närheten av samma nivå, som det varit tidigare. Om det tidigare varit svårt att plocka ut och rangordna de tio bästa bilderna, så var det denna gången svårt att hitta tio bilder som var värda att rangordnas. Ljuset, tekniken, bildkompositionen och kreativiteten är i de flesta fall som bortblåst. Jag har ändå försökt att rangordna tio bilder och jag vill i mina kommentarer ändå lyfta från det som jag trots allt tyckte var bra.
Jag hoppas att ni inte blir sura på mig nu när jag har klagat på era bilder. Meningen med att tävla med bild, är ju trots allt att man ska få feedback på vad man åstadkommer, även om den som i detta fallet är helt subjektiv och kommer från en enda människa.
Till sist vill jag ändå säga, att jag tar gärna emot fler bilder för bedömning i framtiden, om jag får.
Hjärtliga fotohälsningar
Christer Granberg

Vinnare av MARS Månadens Bild -- Robert de Maré

 

Juryns motivering till Robert de Marés vinnande bild:

"Jag fastnade för dramatiken i bilden, med de stora isblocken som lossnat fån glaciären. Deras storlek framhävs ytterligare av den låga fotovinkeln. Bra. De svarta föroreningarna som finns i isen hjälper också till att höja dramatiken. De svarta bergen bildar en perfekt bakgrund. Tyvärr är ljuset även här lite platt och tråkigt, som på så många andra bilder, men ändå en seger för detta landskap. GRATTIS!!"

Du hittar hela resultat-listan under fliken
Månadens Bild >Resultat 2020