3:e gången digitalt…

Dennis fika bild

Vi är redan i oktober och har haft den tredje Måndagsträffen med endast Live-sändning.
Det var som vanligt en kväll med mycket foto. Denna gång var det bilderna från den ena av våra två Måndagsträffar utomhus i våras.
Ett Historiskt nedslag med Wolfgang och det spännande resultatet från Månadens Bild, hann vi oxå med.

Dock var det bara två som skickade in sin FIKA bild. FFiMs medlemmar fikar tydligen inte hemma – saknar tydligen vår GO-fika i lokalen 🙂

Barbro Posners fika Bild

En kort trailer..

Här intill, kan du se ett litet smakprov på Live-sändningen från i måndags.
Som medlem har du fått ett mail, med en länk till hela Live-sändningen.

Bilder från regnig Måndag

Trots att himlen var fylld av vatten, som den lite då och då, hällde ut över stan och i synnerhet Kirseberg, så infann sej drygt fjärde del av FFiMs alla medlemmar, till den ena av vårens utomhus Måndagsträffar.
I förda regnkläder av olika design, spred sej snabbt gruppen ut över hela området, som har varit SJs huvudverkstad, för lok och vagnar. Numera går hela området under namnet Lokstallarna.
Du hittar ett reportage om utflykten på >> https://ffim.se/2020/05/mandagstraff-i-duggregn/

Anne-Grethe presenterade resultatet från Lokstallarna och hade satt ihop ett fint bildspel, med alla de bilder som deltagarna lämnat in. Du ser ett litet urval här under.

Med blickarna mot de regntunga skyarna, tog sej de drygt 25 deltagande fotograferna sig an, Lokstallarna på Kirseberg.
foto: Conny

Några av de bilder som togs vid Lokstallarna

Historiskt Nedslag

Efter att ha pausat Livesändningen och inmundigat lite go-fika, drog Anne-Grethe i gång den andra halvan av kvällens Måndagsträff.
Det var dax för våran kassör Wolfgang. Efter att ha deklarerat inga plus eller minus, skulle vara med i hans föredrag, så tog han sej ann att i ord och bild berätta om en av två fotografer, som betytt mycket för den moderna fotografin.
Edvard Steichen föddes i Europa, men emigrerade tidigt, till USA tillsammans med sina föräldrar.
Här var han med och startade upp Alfred Stieglitz‘ tidskrift Camera Work . Han jobbade som både mode- och reklamfotograf, under 2:a världskriget också som krigsfotograf. Sedermera blev han chef för fotoavdelningen på Museum of Modern Art i New York. Under en halvtimmes tid underhöll Wolfgang oss med sitt intressanta föredrag.
Du kan läsa mer på Wikipedia.

Wolfgang i berättartagen.
foto: Rikard
Jens Svare-Olsens vinnande bild

Jens plockade 10 poäng

…och spänningen stiger…

När resultatet för September omgången presenterats av Tomas, så visade det sej att Claes, en än gång dragit i väg en bit uppåt. Ett litet gap ner från nuvarande tvåan Anne-Grethe är det fortfarande. MEN ALLA det är många som FORTFARANDE kan nå toppen!

Ny på poängslistan blev Jens med sitt fina “Golden Moments”. En bild som prisades högt av september juryn – Øyvind Sviland

Läs mer på >> Resultat 2020

Tomas dubblerade denna kväll, som både producent och presentatör av Månadens Bild.
foto: Rikard
Gänget som producerade kvällens Måndags-träff var Anne-Grethe, Sussi och Wolfgang, med Tomas bakom “spakarna”.
foto: Rikard