Fotografering i Trollskogen

Landskapsgruppen träffades den 10 oktober för en utflykt till Trollskogen, som ligger vid Torna Hällestad.
Den är känd för att ha världens största antal vresbokar på samma område. Drygt 1000 vresbokar finns bland andra bokträd i den skogen.

foto: Flor Villafuerte

Vresbokar har slingrande och krokiga grenar. Detta gör att de blir en omtyckt fotomotiv.
Frågan är hur de har blivit på detta viset? Troligen en mutation av den vanliga boken på grund av förändringar i bokens arvsmassa till exempel genom kemisk inverkan eller en speciell växtplats.

På morgonen regnade det i Malmö, men när vi träffades var det uppehåll och mild ljus i skogen. Efter ett regn blir färgerna alltid intensiva.

Vi blev 10 st glada medlemmar som entusiastiskt sökte motiv i skogen för att få en så bra bildkomposition som möjligt.
Vi hade också som tema att vi skulle experimentera med olika bländare för att få olika skärpedjup.

Efter 2 timmar fikade vi gemensamt, vilket alltid är mycket trevligt och hör till. 2 medlemmar kunde dock tyvärr inte vara med på den fikarasten.

Skogen var fortfarande grön. Höstfärgerna hade inte kommit än. Innan vi gör en redovisning i föreningslokalen ska vi göra en utflykt till, nämligen på lördag den 7 november. Då hoppas vi att höstfärgerna har kommit igång, och vi träffas i Alnarpsparken, vilket är ju närmare Malmö och man kan ta sig dit per buss eller cykel om man inte kan köra bil. Medlemmarna i landskapsgruppen kommer att få ett mail om den utflykten.

Vi ses den 7 november
 fotohälsningar
Wolfgang

Att bland vresiga bokar leta motiv, är alltid givande
foto: Wolfgang Gerlach
Efter regn kommer sol OCH efter fotografering kommer ALLTID FIKA 🙂
foto: Wolfgang