Oooolidlig spänning

Tre gånger innan har Marie Barge fått poäng i år!
OCH denna den fjärde, blev det full pott
– en FÖRSTA placering som ger 10 poäng!
Stort grattis Marie!

Denna bild växte ju mer jag tittade på den. Den innehåller så många linjer – både raka och vågiga – att låta ögat följa. Pluspoäng för att motivets vertikala linjer är exakt vertikala i bilden. Presenningarna som fladdrar i vinden ger bilden ett behagligt formspråk, samtidigt som de tillför dramatik. Den tomma ytan till vänster förstärker intrycket av att presenningarna är i vindens grepp.
// Marcus

foto: Marie Barge

Husfasad med karaktär
– en fasad som “sticker ut” 

Jury – Marcus Liedholm


Månadens tema lockade 33 medlemmar att lämna in sitt bidrag. Arkitektur är nog något som många, både medvetet och omedvetet fotograferar.
Vår fotogrupp med Arkitektur på agendan, samlar en stor skara. Men i deltagarlistan i månadens omgång, ser vi många som inte (ännu åtminstone) står på deltagarlistan i denna fotogrupp! Kan kanske bli fler i i gruppen framöver.
Vilket ju faktiskt är en av många anledningar till att vi har Månadens Bild. Att locka fler att prova på att fotografera andra motiv-områden, än de “vanliga”!

Marcus Liedholmdenna månadens jury är välmeriterad. En fotograf med bl.a många utställningar bakom sig och förhoppningsvis ännu fler framför sig.
– Med ett stort intresse för design och arkitektur, gör att arkitekturfoto ligger mig varmt om hjärtat, så därför var det extra trevligt att bli tillfrågad att vara jury i denna tävling, berättar Marcus.
Han brukar beskriva sig som en fotokonstnär, som gillar att experimentera. Marcus bor i Höganäs, men är medlem i FK Kamera i Ängelholm, samt är ledamot i vårt Riksförbund – RSF.
Dessutom är han medlem i konstnärsgruppen Scanian Art Group.
– Något som ger mig mycket inspiration från andra konstformer och spännande samlingsutställningar för vår publik.

Du kan se mer av Marcus foto på Instagram: https://www.instagram.com/marcus.liedholm/ och min hemsida http://marcusliedholm.se/

– Jag bygger ofta mina bilder på färg och form, berättar Marcus Liedholm, som var vår jury för Oktober månad.
foto: “selfie”
 

Du hittar hela resultat-listan under fliken Månadens Bild >Resultat 2020

Du kan också på denna sida Resultat 2020, se vem som leder totalt! Listan är lång och nu finns 33 namn med poängtagare!