Wolfgang nov-vinnare & Årets Fotograf blev …

November-temat

en SURREALISTISKT situation

något som är overkligt, ogripbart, fantastiskt, drömlikt, imaginärt eller fiktivt.

7 gånger har Wolfgang Gerlach plockat poäng i årets omgång av Månadens Bild !
I april tog han sin första TOPP placering!
NU har han ÅTER tagit hem FULL POTT –
med denna sin andra,
FÖRSTA PLACERING!

STORT GRATTIS
Wolfgang!

Juryns motivering löd:

Fantasifullt collage. Funderingarna går åt teman som miljö och framtid. Upplösning och att allting till slut kanske flyter samman, blandas upp och blir ett.
// Emma Gunnarsson

1:a i tema
en SURREALISTISKT situation
foto: Wolfgang Gerlach

Jury – Emma Gunnarsson

Jag är bildkonstnär, från Ystad, med utbildning från Kunsthøgskolen i Bergen och Det Kongelige Kunstakademiet i Köpenhamn. Efter många år i Malmö så jobbar jag i perioder i Nordnorge med kulturarrangemang och där hämtar jag inspiration från det karga naturlandskapet i norr, till mina bilder. 
Jag jobbar mycket med gamla fotoprocessor och har fördjupat mig i cyanotypi tekniken. Jag är med i Sunny 16, vi är en grupp som jobbar och utställer gamla fototekniker.  Är även med och jobbar hos Kenneth Håkansson, FFiM och utforskar analoga tekniker, när jag är i Malmö.
Jag började mitt intresse för fotografi i tidig ålder och en kul historia är att det var Anne Grethe Holt, medlem i FFiM, som fick upp mitt intresse för fotografi under min gymnasietid, hon var min lärare och jag blev genaste fascinerad av mörkrummets magi och hennes uppmuntring.
Med vänlig hälsning,
Emma

Emma Gunnarsson tog sig an våra bilder med ett tema som var lite ovanligt.
– en SURREALISTISK situation –
Bilden på Emma är från Limhamn Konsthall i okt 2019, från hennes utställning där. Bakgrund ”Motström” i cyanotypi teknik
foto: selfie

Övriga resultat och vem som blev ÅRETS FOTOGRAF, kommer att presenteras på Jul-Minglet den 14/12!
…och givetvis här på hemsidan då oxå!


.
Nu är det ÖPPET för inlämning till MÅNADENS BILD 2021

Första tema är

Oväder

Inlämning SENAST 31/12-20

Allt om nästa års Månadens Bild hittar du på >>https://ffim.se/manadens-bild-2021/ <<