Triptyk – Arkitekturgruppen

Så här i pandemi tider så har även vår grupp, inga fysiska träffar. MEN vi håller igång gruppen, peppar varandra och fotograferar lite olika uppgifter, som vi tycker är intressanta och kul.
Arkitekturgruppen har denna gång haft till uppgift att göra triptyker.

Triptyk är beteckningen för ett tredelat konstverk som också har förekommit inom fotografi, särskilt stilleben. Däremot har man sällan sett det i samband med arkitekturfoto och därför skall vi ändra på den saken. Tanken är att vi tar tre fotografier som skall arrangeras till en grupp.

Nu handlar det förstås mer än att bara ta tre fotografier som skall “hänga” intill varandra. Motivet skall så att säga “hänga samman” i de tre bilderna så att gruppen bildar en helhet. Tänk i termer av symmetri, färger, mönster, osv. Det kan vara en byggnad från olika vinklar, tre olika byggnader i samma stil, en byggnad med gator eller lyktstolpar på vardera sidan, eller många andra möjligheter som skapar känslan av de tre fotografierna hör samman i en grupp.

// Christer Lindberg

Klicka på Övre Vänstra bilden, så startar ett bildspel med deltagarna Triptyker