Bilddiskusionsgruppen – i Sugimotos anda

Bilddiskussion – bilder i Hiroshi Sugimotos anda
Till Bilddiskussionsgruppens digitala möte den 29 april var uppgiften att försöka fotografera i Hiroshi Sugimotos anda.

Sugimoto är bland annat känd för sina besjälade havslandskap som han fotograferar med långa slutartider.

Ett annat motiv hos Sugimoto är interiörer av biografsalonger där exponeringstiden är lika lång som den film som visas.
Vi var sex fotografer som har skickat in bilder, som visas här under.
//Sven Karlander

..ur Wikipeda

Hiroshi Sugimoto, född 23 februari 1948 i Tokyo, är en japansk fotograf som 2001 tilldelades Hasselbladpriset med motiveringen: Hiroshi Sugimoto är en av vår tids mest respekterade fotografer. I sina huvudteman – de gränsöverskridande disciplinerna historia, konst, religion och vetenskap – har Hiroshi Sugimoto framgångsrikt kombinerat österländska meditativa idéer med västerländska kulturella motiv. Härmed har han under de senaste 25 åren framgångsrikt kunnat kommunicera med en publik världen över med hjälp av sina distinkta, omsorgsfullt komponerade fotografiska serier i svart-vitt.
Inspirerad av renässansens måleri och det tidiga 1800-talsfotografiet har Hiroshi Sugimoto med sin storformatskamera skapat ett konstnärskap som betonar hans förkärlek för detaljer, hans mästerliga teknik och – inte minst – hans fascination över tidens paradoxer.

Googla på Hiroshi Sugimotos

Klicka på bilden för att se några av Sugimoto´s bilder

Klicka på övre vänstra bilden för större bild