Gatufotogruppen – Korvkiosk

5 Gatufotografer träffades i klubblokalen 21 oktober för att berätta om sina bilder på temat “Korvkiosken”.
Utöver de närvarande hade 2 personer skicka in sina bidrag i förväg.

Först ut att visa och berätta var Anne-Grethe som hade gjort en djupdykning på Malmös korv-institution, Orvars Korvar etablerad i början av 1970-talet. Ägaren var mycket tillmötesgående och berättade historien kring detta klassiska matställe för sena nöjesbesökare. Anne-Grethe blev även bjuden på en korv innan hon avslutade sitt besök.

Foto: Anne.Grethe

Samma lycka med ägaren eller servitören hade inte Ulf när han besökte Malmös äldsta korvkiosk “Kjollen”, hon ville verkligen inte medverka “på bild” och var allmänt tjurig. Kjollen var för övrigt en välbesökt kiosk med inte mindre än 2 andra bidrag. Ulf hade också besökt Kilim Pizza vars kiosk är kraftigt dekorerad med Graffiti.

Efter Ulf följde Claes bilder som är ett urval av kiosker i Lund. Claes hade också fångat Kilim Pizza precis som Ulf.
Falafelstället hade också fått ett besök precis som Pølsemanden och “Kjollen” som var mest populära kiosk att avbilda.

Näst ut var undertecknad som gjort ett stopp på Alstad Grill som så många korvkiosker försökt att anpassa sig till tidens trender och serverar hamburgare, kebab,
lövbiff, pannbiff och schnitzel samt panerad rödspätta. Här hade man också ett pyttelitet utrymme inomhus för att äta sin beställning i. Något som de flesta korvkioskerna tagit fasta på, s.k. Eat-In.

Foto: Ingemar

I Ystad hittade undertecknad en mobil kiosk parkerad utanför stationen, gissar att den söker upp bästa ställe med mest kunder. I Skurup blev det ett stopp på Torg-kiosken med inköp av “Bamse med mos, senap, ketchup och Bostongurka” och därtill en Pucko. Blir inte mer klassiskt än så här.

Foto: Uffe
Foto: Claes

Näst ut var Jan som dokumenterat olika typer av konkurrenter till Korvkiosken, olika Falafel och Kebabställen samt ställen som kompletterar sitt utbud med korv, typ Seven-Eleven. Hit hör också bensinmackar och IKEA som erbjuder ett billigt mellanmål när man ändå är på plats.

Slutligen var det Kjelle’s bilder från Allans Korv som avslutade visningen. Därefter fikadags och sedan dags att bestämma tema för nästa möte. Efter en stunds diskussion valde vi Ulfs förslag att gestalta ett
ordspråk.

Så till nästa gång skall var och en välja ut upp till tre ordspråk som man sedan gestaltar i bild. 5–7 bilder tar vi med oss och berättar kring och visar den 9 december.

// Ingemar

Ordspråk kan man hitta på Wikipedia; https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_svenska_ordspråk

Foto: Kjelle