Medlemskväll på Måndagsträffen

 325 km/h på 3,7 sekunder!

Ja, så snabbt går det på dragracing som Robert Gustavsson visade bilder från och berättade om på medlemsträffen i måndags.

Lena Boström började med att hälsa alla välkomna. Vi blir fler och fler på våra medlemsträffar, som man inte längre behöver anmäla sig till.

Kvällens värd var Lena Boström
Foto: Rikard

Hon påminde om att vår jubileumsutställning på Studio Malmö rycker allt närmare och att det är dags att påminna vänner och bekanta att besöka den. Conny visade marknadsföringsmaterial, som har lagts upp på Facebook. Det kan enkelt delas i sociala medier, så vi kan engagera många.

Vidare har styrelsen revolutionerat sättet på vilket vi kan betala för fika genom att införa ett klippkort. 20 klipp för 200 kr, som betalas till föreningens plusgirokonto (glöm inte namn). Det går fortfarande att betala kontant.

Foto: Robert Gustafsson
Fortfarande har vi gott om plats i lokalen på våra Måndagsträffar. Foto Jonas

Temat för kvällen var att medlemmar visar bilder och berättar. Jan Lundblad började med att visa bilder från Alnarpsparken och en karneval i Las Palmas. Därefter följde Ingemar Ljungdahl med bilder från Grönland och sedan avslutade vi med Roberts dragracingbilder. En fika hann vi också med emellan (betalt med klippkortet!).

Jan visade ett tonsatt bildspel från Alnarpsparken, som han gärna besöker då han bor i närheten. Det var en färgprakt som sträckte sig från vårsprickningen till höstlövens ankomst. Därefter fick vi se en annan färgprakt med karnevalsklädda människor från precis innan pandemin bröt ut. Jan berättade att han egentligen började med filmning men gled mer över till stillbilder när tekniken tillät honom att hålla på med båda med samma enhet.

Ingemar visade sedan bilder från ett kargt Grönland, där han hade varit på en femdagarsresa med Zoom fotoresor. Vi fick se bilder på isberg som gled förbi i sakta mak, kyrkogårdar, glaciärer och färggranna hus och Ingemar berättade lite realia om Grönland.

Efter att ha blivit invaggade i naturens skönhet, väcktes vi av accelererande motorer från dragracing. Roberts berättelse om den 201 meter långa banan i oljehamnen i Malmö och hur han fotograferat där sedan mitten på 00-talet fascinerade och det blev många frågor om hästkrafter och hastigheter.”

// Jonas Björk

En invånare i Las Palmas som deltog i karnevalen. Foto Jan Lundblad
Ett isigt Grönland berättade Ingemar om. Foto: Ingemar Ljungdahl

Några bilder från Jan, Ingemar och Roberts bildvisningar