Bensinmackar – Arkitektur

Den 24 november träffades arkitekturgruppen i Lokalen.

Uppgiften var att ta bilder på bensinmackar, fem bilder att ta med på ett usb. Som inspiration titta på Edward Hoppers bilder. Edvard Hopper har starka färger i sina målningar, ofta är det ensamma människor som sitter på en restaurang på kvällen. Det finns en kvällsmålning med en bensinmack och det var den bilden jag tänkte på när jag gav uppgiften.

Vi fick många bilder på bensinmackar att diskutera. De som inte hittat några bensinmackar i närområdet hade tagit kvällsbilder på uteserveringar.

Vi fick också titta på intressanta bilder på arkitektur i Warszawa och Krakow från Sven Erlandsson tillbakablickar på städerna historiskt sett. Det var om vad som hänt med byggnaderna under andra världskriget och om uppbyggnaden och hur städerna ser ut nu.

Ingrid Nilsson visade bilder på de nya byggnaderna, som nu finns på tomten bakom Davidshalls polishus, där det blivit bostadsrätter, liksom i den gamla byggnaden med fasaden mot Davidshalls torg. Polishuset ritades av arkitekten Frans Evers och stod klart 1934.

Foto: Christer Lindberg

Detta var avslutningen för artiktekturgruppens träffar i höst. Vi ska ses i mitten på januari nästa år. Jag återkommer med datum och uppgift.

Jag önskar er
En God jul och Ett Gott Nytt År!
Hälsningar Ingrid