Porträttgruppen på Värnhem

Värnhem en mörk novemberkväll. Regnet hänger i luften.
Dags för utomhusfotografering med Porträttgruppen.
Hur skall detta gå tänkte jag när jag cyklade dit.

Vi blev 8 fotografer plus att Line hade tagit med sin kompis Anna som modell och det var extra roligt att vi kunde välkomna 2 nya medlemmar i gruppen: Robert och Jan-Erik.

Stämningen var god och glad direkt. Vi pratade mamelucker och kollade Dennis bara ben.

Modellen Anna var med på alla våra idéer och kamerorna gick varma.

För att komma närmre ljuset från en lyktstolpe frågade jag om någon vig person kunde klättra upp. Jag försökte titta på dom yngsta i gruppen men innan jag fick suck för mig stod Wolfgang snart 80 högt uppe i stolpen. Min hjärtattack var nära men allt gick såklart bra och jag fick en bild som både jag och Wolfgang var nöjda med.

Foto: Robert

Eftersom det var lite risk för regn hade Sussi och jag spanat in Entré som Plan B. Där är gott om plats i dom gemensamma ytorna.

Nu började det i och för sig inte regna men många var ändå lite nyfikna på stället så vi traskade dit, vilket blev riktigt lyckat. (Förutom att det var ganska varmt i våra mamelucker).

På ovanvåningen fanns häftiga väggmålningar, plastdinosaurier och annat som lockade fram leklusten – många skratt och många bilder blev det.

Vi hittade även en bank till Wolfgang.

Som grädde på moset hittade vi som avslutning en jättemysig pizzeria som välkomnade oss fast vi inte ville äta pizza så här fick vi en trevlig avslutning med kaffe och italiensk glass.

Text: Anne-Grethe

Foto: Anne-Grethe
Foto: Sussi
Foto: Anne-Grethe