Landskapsgruppen på höstutflykt

På söndagen den 7 november 2021 gjorde Landskapsgruppen sin höstutflykt.
Den 2 december träffades vi i föreningslokalen för att visa våra bilder och var och en fick kommentera sina. Det är alltid intressant att höra hur man har tänkt.

Vi träffades framför “Slottet” kl 10.00. Det är stimulerande att träffas på en gemensam fotoexkursion. Var och en sökte sina motiv under 90 minuter, och efteråt träffades vi igen framför “Slottet” för att fika.
Det har visat sig att det är lämplig att fotografera ett speciellt tema, eftersom man på så sätt är mer aktiv i sinnet att leta upp lämpliga motiv. 

Foto: Wolfgang


Vi hade 3 st teman, nämligen färg, form och svartvitt. Att fotografera svartvitt med de vackra höstfärgerna är en speciell utmaning. Allt gör sig inte för svartvitt och vissa färger får samma monokroma nyans.

Foto: Helga
Foto: Jan
Foto: Martin


Och så tittar vi framåt och har en ny uppgift som består av 2 delar. Man kan då vara med i båda eller bara i en.
Del 1 är en hemläxa med deadline för inlämning av bilderna senast den 16 januari 2022
Som vanligt med 2000 pixlar på längsta sidan och fotografens namn i filen plus ordningsnummer. Bilderna bör skickas till wolfgang@ffim.se helst i en mapp med fotografens namn och helst via Wetransfer.

Temat för hemläxan är “Genius loci”. Detta vackra latinska namn betecknar i vardagsspråk den specifika atmosfären hos en plats. Ni får fotografera var ni vill, även stadslandskap.
Platsen ska redovisas med 5 bilder.

Del 2 består av en utflykt på lördag den 22 januari 2022. Vi träffas kl 10.00. Jag meddelar i god tid var i Malmö vi ska träffas. Samma tema “Genius loci” som gäller den plats där vi ska träffas.


Med detta önskar jag alla medlemmar
en God Jul och Gott Nytt År!
Wolfgang

Foto: Marie-Louise
Foto: Line
Foto: Bengt

Klicka på Bildspelet och se ALLA deltagande fotografers bilder!