Måndagsträff med (tyvärr) nya restriktioner

Dagarna innan vi skulle dra i gång Måndagsträffarna för vårsäsongen, så kom myndigheterna med nya restriktioner på grund av att den senaste Covid-19 mutationen dragit iväg och smittat fler och fler.
Detta gjorde att starten för oss blev med begränsat antal besökare i lokalen och att vi sände hela kvällens program via internet.

Hej, rapporten från senaste Måndagsträffen är tyvärr en vecka sen. Detta beroende på att min rygg och jag inte har samma uppfattning om hur den ska uppföra sej. och jag nådde därför inte datorn från sängen förrän idag 🙂
// Conny

Men klockan sju så gav Niklas kvällens online-producent klartecken till Helga att börja.
Helga hälsade alla välkomna både de 10 i lokalen och de som satt hemma vid skärmen. Hon förklarade varför och hur kvällens program skulle gå till.

Med detta sagt så gick hon snabbt in på första programpunkten. Det var redovisningen av den Bildstafett som vi har haft under hösten.
I 3 olika grupper med 4 resp 5 deltagare i varje, så har varje fotograf fått en bild tillsänd och utifrån den hitta något. Färg, form, innehåll och/eller känsla, som skulle inspirera till en egen bild. Denna bild hade man ca 14 dagar på sej att fotografera och sedan skicka vidare till nästa fotograf, som därefter gjorde likadant.

Det blev en kul bildvisning som Helga höll i. Utgångsbilden var den samma för alla tre grupperna. MEN bilden som den siste i varje grupp lämnade in var definitivt inte lik någon av de andra!

Ingrids bild var den sista i grupp 1 och här ser man hur bilderna utvecklas…
Foto: Conny

Alla medlemmar har fått ett mail med länken till vår online-sändning och där kan ni bl.a. se alla bilderna som var med i Bildstafetten.
Du kan oxå ladda ner hela PDF-filen här >> Bildstafetten 2021

Som ett litet smakprov ser ni en bild här under från varje grupp.

Helga visar den bild som alla tre grupperna fick som startbild.
Foto: Anne-Grethe
De 10 besökarna var väl utspridda i lokalen och lyssnade och tittade på bilderna som Helga visade. Niklas såg till att de som satt hemma kunde få vara “närvarande” också.
Foto: Anne-Grethe
Dennis fick sin bild och hittade bl.a följande att bygga vidare på:
…med löv och något skräp och det kom med lite grönt gräs istället för mossa från Niklas bild
I mitten av grupp 2 presenterade Bengt K sin bild så här:
Det första jag såg var det afrikanska
temat…
Lena var först i sin grupp och tog fasta på den blå plastbiten och att det kändes fel :
ja, som en sten i en sko, som skaver som en bit plast i vissnade löv

När den sista gruppens slutbild visats och ljuset tändes upp i lokalen tackade Helga för sej och sa att det var dax för fika-paus. Hon och Anne-Grethe serverade fikat vid borden. Fikat denna kväll var kokat och framplockat av kvällens Klubb-värd Sven Karlander.
Sven och ett antal medlemmar till, kommer att vara Måndags-träffs värdar under våren. Detta att vara klubb-värd är inget betungande, utan man bara fixar fram fikan tillsammans med någon ur styrelsen.

Våra klippkort är smidig betalning när det är dax för Go-Fika
Under den korta pausen hann alla få kaffe innan uppmärksamheten flyttades mot “scenen” igen.

Efter att hängt in “servistris-förkladet” så intog Anne-Grethe “scenen”. Det var dax att presentera och berätta om styrelse-resan 2021.
– Ja egentligen så är det inte bara styrelsen som åker, började Anne-Grethe med att förklara.
Denna resa är som vanligtvis sker på hösten, är för alla de som har eller haft senaste året något uppdrag/funktion i FFiM.
De två senaste åren har dock resan blivit inställd pga av….., ja gissa!!!!

Men i fjor blev det av, sista helgen i oktober for 10 av föreningens funktionärer till Röstånga. Inkvartering i dubbelrum på Röstånga Gästis.
Under denna resa ingår förutom trevlig social samvaro och mycket foto, även planering och idékläckande för förenings framtid. Planering för vad som skall hända under kommande säsong, vilka fotografer och gäster som kan vara intressanta att bjuda in till våra Måndagsträffar, samt givetvis mycket mer angående föreningens verksamhet.

Hela gänget som 2021 kom i väg på “styrelseresan”.
Foto: Jonas med självutlösare
Med drönare får man ett annat perspektiv.
Foto: Jonas och hans drönare
Lunchpaus i Bregott.fabriken.
Foto: Tomas
Så här ser det ut när delar av FFiM fotograferar kor…
Foto: Niklas

En analog bild tagen med Kenneths hålkamera.
Foto: Kenneth

Förutom att fotografera korna så gick vi en lång promenad ner till Odensjön. Många vackra naturbilder fastnade på gängets sensorer OCH på film. För vår revisor Kenneth hade med sej sin hålkamera, som var laddad med svartvit film. Se mer om denna här >> Kenneths hålkamera

Vackra höstfärger runt Odensjön.
Foto: Wolfgang
Inte bara foto, lite sport oxå – dvs bowling på bord…
Foto: Conny

Social samvaro är viktigt. Vi hade tillgång till ett mindre rum där vi kunde bl. ha lite kul tävlingar samt planerings- och styrelsemöte.

Under kvällen hade vi också vår sedvanliga mörkerfotografering. Så några av de Röstångaborna som var ute vid 10-tiden denna kväll undrade nog vad de 10 fotograferna plåtade i mörkret längs huvud-gatan.

Wolfgang i full koncentration. Men det hjälpte inte, vinnare blev Sussi och Jonas.
Foto: Conny
Två av de 10 som RÖRDE sej i mörkret denna kvällen. Foto: Niklas
Att grönt inte förskönar kan vi väl alla vara överens om.
Foto: Okänd 🙂
Den fd lokföraren väntar tålmodigt i kvällens sena timmar.
Foto Wolfgang

Missade du online-sändningen?

Då har du chansen att se hela Anne-Grethes presentation med ALLA bilderna som deltagarna tog, plus lite till.

Klicka på länken >>Röstånga styrelseresan 2021

Regndroppar i närbild.
Foto: Rikard
Ett stort konstverk fanns på vår väg mot Odensjön. Här i Helgas nattljus version
Foto: Helga

Tre utställningar i lokalen

Innan måndagskvällen var slut, så berättade Helga om de olika utställningarna vi har för närvarande nere i vår lokal.

Du möter först Lena Boströms bilder i “Fem i Köket”, där hon visar fem bilder av löv.

I Christers Rum har Sven Karlander hängt en intressant utställning. Utställningens bilder är skapade med hjälp av multipla exponeringar runt varje motiv, i allmänhet 9 – 12 exponeringar per bild. Du måste se det!


I Oddners sal har Ulf Svensson och Ingemar Ljungdahl tagit var sin vägg och hängt sina foto.
Ingemar har kallat sin utställning TRÄD. Ensamt eller tillsammans är det alltid ett spännande motiv som skänker ro och glädje på fototuren eller naturpromenaden, oavsett årstid, väder eller tid på dygnet.
Ulfs utställning heter STORM – vad varje bokstav står för kan du på utställningen. Men han lämnar denna korta förklaring. Bilderna är skogslandskap och havsnära och de är fotograferade från år 2018 till senast december år 2021.

Text: Conny