Lars G Truedsson hade rätt ÖGON för temat !

Januari TEMA
Ögon – som ser dig

Foto: Lars G Truedsson

Lars G Truedsson plockade
hem årets första 1:a plats!

Ögon finns överallt. Både i form av de som vi har i ansiktet, de som sitter i diverse övervakningskameror och alla de som vår fantasi ser i olika former.
27 olika tolkningar kom in från er medlemmar, några lite snarlika och några lite mer “utanför-boxen”. Alla fina på sitt sätt. Juryn hade sedan det delikata uppdraget att plocka ut de 10 som hon tyckte var bäst. Fast det blev faktiskt 11 denna gång. En delad 10:e plats fick hon till.

MEN 1:a platsen tog Lars hem med sin
ÖGON – som ser dej!
Grattis Lars!

// Conny & Niklas

Juryns motivering till Lars vinst

“En bild som kittlar fantasin. Den har en ren komposition där ränderna förstärker fokusering på de centralt placerade ögonen. Men är personen instängd eller smyger hen på dig? Blicken känns hotfull och strukturen kring ögonen förstärker känslan av hot. Samtidigt skapar speglingen som ett stort yvigt hår vilket avdramatiserar – är det ett troll som tittar fram? Det, tillsammans med de små stråna som sticker fram, lättar upp hotet och gör den dubbel i sitt uttryck.

Fantasin bygger vidare kring det som bilden visar och det svartvita, grovkorniga ger ytterligare plats för egna tolkningar kring vad som hänt/händer.

Jury denna gång var
Eva Lindbladh

Som vanligt så har juryn givetvis gett poäng till fler.
Via länken här under, hittar du alla resultat och motiveringar till varför juryn valt just den bilden, till resp plats.
Där finns också en lista med de sammanlagda poängen för resp deltagare.

>> Klicka här <<