Yrkesroller i gatumiljön – Gatufotogruppen

7 st gatufotografer samlades i klubblokalen den 26 januari för att visa och diskutera sina bilder på temat “Yrkesroller i gatumiljön”. Utöver de sju hade två skickat in bilder i förväg.

Efter att tittat på några bilder hade vi ganska snabbt kunnat ändra temat till “Färgrika arbetskläder i gatumiljön”. Inte så konstigt eftersom merparten av yrkesroller i gatumiljön, åtminstone så här års, måste klä sig för kyla och regn samt för att var väl synliga. Samlingen av orange-gula-röda neonfärgade plagg som hade fångat vårt intresse för dagens uppgift var många. Vi kan snabbt urskilja renhållningsarbetare, poliser och barnskötare samt en och annan överbliven julgransförsäljare. Som vanligt var det många fina bilder och bra lösningar på dagens tema.

foto: Lena Boström

Efter bildvisning var det som vanligt dags för fika och därefter dags att välja tema för nästa gång. Två teman att välja bland var; “Inomhusmiljöer” eller “Gatufoto utan människor”. Eftersom vi haft massor av människor i senaste temat, bestämde vi oss för att göra “helt om” och hitta miljöer utan människor. Som inspiration och ledtrådar kan man titta på youtube-videon här intill.

Eftersom februari är en kort månad lånar vi lite tid från mars och
träffas i klubblokalen 2 mars
för visning och diskussion av våra bilder. Som vanligt kl 18:15 för att ge tid att överföra alla bilder till datorn

/Ingemar