Fotoutställning med medlemsförmån

Att få rabatter och annat genom att använda sina medlemsförmåner känns alltid bra. Detta tog jag (Conny) och Niklas fasta på och styrde i onsdags kosan mot Falsterbo. Närmare bestämt till Falsterbo Photo Art Museum

Efter att ha visat att vi är medlemmar FFiM och sedan betalat vår rabatterade inträdesavgift kunde vi hänga av oss jackorna och träda in.
Vi fick se en fantastiskt fin utställning, som nu går in på sin sista vecka. “Dressed for Succes” är en utställning med 140 original printar av de bästa modefotograferna från ca 1930 till dags datum.  Där man kan följa hur modefotograferingen har skiftat och utvecklats under snart ett sekel.

Bilderna i utställningen är övervägande ur ägarparet Christina och Claes Lindquists egen fotosamling. Denna består av ca 450 originalverk och vintage prints, av några av världens mest berömda fotografer med namn som Helmut Newman, Robert Mapplethorpe, Irving Penn och Richard Avedon.

NUDE, FAMOUS, OYSTERS AND CHAMPAGNE

Den 9 april öppnar en ny utställning. En utställning med världens främsta fotografer, där de har tagit de fantastiska bilderna på kändisar som du aldrig tidigare sett dem – avklädda mitt i lyxen och flärden eller i helt oväntade situationer. Välkommen till 140 unika bilder som får dig att häpna!

Här möter du mängder av världsberömda personer som du aldrig tidigare sett dem – Lady Gaga, The Beatles, Pamela Anderson, Nelson Mandela, Salvador Dali, drottning Elizabeth II, kung Carl XVI Gustaf, Madonna, Richard Gere, Jonas Gardell, Brigitte Bardot, Kendal Jenner och många andra. Men här finns också okända proffsmodeller i den klassiska genren inom fotografin – nakenstudien.

Text & foto (där ej annat anges): Conny

Falsterbo Photo Art Museum ligger fint, endast ett stenkast från stranden.

Du kan läsa mer på >>
https://falsterbophoto.com/

Niklas i samspråk med ägaren Christina Linquist vid George Hoyningen-Huene´s foto “the Divers”. Denna bild från 1930 är den första bilden i den “snitslade” banan, som visar hur modefotografin utvecklats fram till idag.
Långt innan Photoshop var påtänkt så gjorde man collage genom att helt enkelt “klippa & klistra”.
Som Horst P Horst gjort i “Collage of model Susann Shaw wearing a turban and red lipstick”, berättade guiden för oss.
Efter att ha vandrat runt i de stora utställningslokalerna, så satte Niklas och jag oss och summerade våra intryck. Samt vilade ögonen på Chen Man´s foto, hon är en av de moderna samtida fotograferna.
foto: Majlis

Medlemsförmåner via Riksförbundet

https://ffim.se/medlemsformaner-i-riksforbundet/

Riksförbundet Svensk Fotografis avtal med Moderskeppet (Pixondu AB) erbjuder våra medlemmar och klubbar Rabatterat pris på årsmedlemskap hos Moderskeppet.

Just nu så kan du GRATIS prova på en kurs i Lightroom 2022, den version som är molnbaserad.
Detta är ett bra tillfälle att se hur Moderskeppet på ett enkelt, fint och pedagogiskt sätt lär ut.
https://foto.moderskeppet.se/kunskap/bildbehandling/

Medlemsförmåner via Riksförbundet

https://ffim.se/medlemsformaner-i-riksforbundet/