Gatufoto-gruppen – Stad i regn

Den torraste och soligaste marsmånaden i mannaminne avslutades precis i tid för att månadens tema “Stad i regn” skulle kunna genomföras. Efter 2-3 regniga dagar samlades gatufotogruppen 6 april i klubblokalen för att visa och berätta om sina bilder kring månadens tema.

Några hade hunnit med att dra nytta av de senaste dagarnas regn och hade nytagna bilder att visa upp. Några hade fått vända sig till arkivet och plockat fram gamla favoriter. Det var en fin samling bilder som samtliga tog sig an temat “stad i regn”, och givetvis fanns ett och annat paraply med samt våta reflekterande gatumiljöer.

Efter diskussion kring bilderna tog sedvanlig fika vid och därefter spikade vi nästa månads uppgift. Uppgiften lanserades i februari och har sedan dess väntat på att det skall bli stabilt vårväder och kanske en och annan försommardag så att det blir behagligt att välja ut en intressant plats där man väntar på att något intressant skall inträffa.

Tålamod och rätt klädsel rekommenderas för att kunna “bevaka” sin utvalda plats upp till en timme. För att få inspiration och uppslag till bilder, kan följande youtube-video vara ett bra förslag;

För att se bilder tagna av Nick Turpin, gå till Instagram; https://www.instagram.com/the_nick_turpin/?hl=en

foto: Jan Lundblad
foto: Lena Boström

// Ingemar Ljundahl

Här under ett urval av våra bilder som visades under kvällen

Gatufoto-gruppen - Stad i regn